Izstādē «TransRussia» liela interese par LDz piedāvātajiem kravu maršrutiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas dzelzceļš» (LDz) pagājušajā nedēļā Krievijā piedalījās transporta un loģistikas izstādē «TransRussia», kopīgi ar meitaskompānijām «LDz Cargo», «LDz Loģistika» un «LDZ Ritošā sastāva serviss» prezentējot sniegtos pakalpojumus dzelzceļa loģistikas nozarē. Izstādes laikā bija vērojama liela interese par LDz piedāvātajiem kravu organizēšanas maršrutiem.

Izstādē savus pakalpojumus piedāvāja Eiropas un Āzijas dzelzceļa uzņēmumi, kravu pārvadātāji, loģistikas pakalpojumu sniedzēji, kā arī citi nozarē iesaistītie uzņēmumi. Pasākumā tika pārstāvētas vairāk nekā 20 valstis, tostarp Itālija, Dānija, Vācija, Kazahstāna, Baltkrievija un Ķīna.

Liela interese LDz stenda apmeklētājiem bija par Ķīnas-Latvijas virzienu, turklāt apmeklētājiem saistošs šķita arī piedāvājums organizēt nelielu kravas partiju pārvadājumus. Tāpat stenda pārstāvji atbildēja uz jautājumiem par Ķīnas kravu piegādi līdz Latvijai, izmantojot jūras savienojumu un tālāk pa dzelzceļu līdz Krievijai. Apmeklētāji interesējušies arī par kravu organizēšanas iespējām no Krievijas un LDz vagonu izmantošanas un nomas iespējām.

LDz pārstāvēja plaša delegācija, tostarp arī uzņēmuma un meitaskompāniju vadība - LDz prezidents Edvīns Bērziņš, valdes locekļi Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis, «LDz Cargo» valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga un «LDz Loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis.

LDz vadība izstādes ietvaros arī tikās ar citu valstu dzelzceļa uzņēmumu vadību. Tiekoties ar Krievijas uzņēmuma «Transcontainer» pārstāvjiem, E.Bērziņš pārrunāja līdzšinējo sadarbību un nākotnes projektus. Abas puses ir ieinteresētas nākotnē attīstīt tranzīta ceļus koridorā Ziemeļi – Dienvidi, kas savienos Eiropas ziemeļdaļu ar Āzijas dienvidu valstīm, tostarp Indiju. Pārrunājot E.Bērziņa vizītes Indijā un Irānā, «Transcontainer» pārstāvji akcentēja Irānu kā potenciālu tranzītvalsti, kā arī atzina, ka uzņēmums plāno aktīvi iesaistīties Ziemeļu – Dienvidu koridora darbības nodrošināšanā.

Jāpiebilst, ka LDz saņēma arī «TransRussia» izstādes organizatoru diplomu par labāko ekspozīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu