NBS komandieris Graube nav uzrunāts par iespēju kandidēt uz Valsts prezidenta amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube nav uzrunāts par iespēju kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.

Jau ziņots, ka politikas kuluāros izskan dažādi iespējamo kandidātu vārdi - gan tādi, kas parasti tiek minēti kontekstā ar dažādiem augstiem amatiem, gan arī tādi, kuru vārdi neizskan bieži. Neoficiāli politiķi atklāj, ka par šo jautājumu runāts ar garīdznieku Juri Rubeni, kurš gan neplānojot kandidēt uz šo amatu, tāpat starp iespējamiem kandidātiem pieminēts Graube, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, kuram šopavasar beidzas rektora pilnvaras, Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš un arī citi uzvārdi. Politiķi par šo jautājumu runājuši ar eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, tomēr viņa kandidēt neplānojot.

Graube aģentūrai LETA ar preses pārstāvja starpniecību teica, ka viņš nav uzrunāts kandidēt Valsts prezidenta amatam, tāpēc viņam nav nekāda pamata komentēt medijos pausto informāciju - baumas - par viņu kā iespējamo prezidenta amata kandidātu.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas sākušas sarunas ar mērķi vienoties par viena kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Valdību veidojošās partijas nolēmušas arī tikties ar sabiedrības pārstāvjiem, lai uzklausītu iedzīvotāju uzskatus šajā jautājumā.

Pašlaik oficiāli savu nostāju par kandidātiem formulējusi vien ZZS, norādot, ka atbalstīs pašreizējo prezidentu Andri Bērziņu, ja viņš atkārtoti kandidēs, kā arī opozīcijas politiskais spēks Latvijas Reģionu apvienība, šim amatam izvirzot savu līderi Mārtiņu Bondaru. Citas partijas savus kandidātus oficiāli nav nosaukušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu