„Barons”/LMT pārliecinoši uzvar pirmajā cīņā (9)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas basketbola līgas finālsēriju līdz četriem panākumiem ar pārliecinošu uzvaru sākusi pašreizējā čempionvienība „Barons”/LMT, kas ar 94:70 izbraukumā pieveica BK „Ventspils” komandu.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar vairākām kļūdām un neprecīziem metieniem, tomēr cīņa bija līdzīga. Pirmie šo neveiksmju joslu pārvarēja "Ventspils" basketbolisti, kas pirmās ceturtdaļas vidū atradās vadībā ar rezultātu 11:7. Mača turpinājumā "Barons"/LMT kopējām pūlēm atspēlējās un spēja arī izvirzīties vadībā. Pirmo ceturtdaļu Rīgas komanda noslēdza sev par labu - 21:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā komandas turpināja cīnīties līdzīgi un pāris minūšu laikā "Ventspils" panāca izlīdzinājumu (24:24). Tomēr turpinājumā "Barons"/LMT atkal atjaunoja pāris punktu vadību, kas tika noturēta līdz puslaika izskaņai - 41:37.

Trešajā ceturtdaļā "Barons"/LMT, izmantojot laukuma saimnieku katastrofālo neprecizitāti no trīspunktu metienu līnijas, ieguva astoņu punktu pārsvaru, ko mača turpinājumā pakāpeniski palielināja. Lai gan klubam "Ventspils" izdevās izlīdzināt spēles gaitu un panākt neizšķirtu, tomēr ceturtdaļas galotni sekmīgāk aizvadīja "Barons"/LMT, kas veica izrāvienu 12:0 un ieguva 13 punktu pārsvaru - 70:57.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā spēles liktenis jau bija izšķirts, jo "Ventspils" turpināja nesekmīgi uzbrukt no tālās distances, savukārt "Barons"/LMT ar ātriem un rezultatīviem uzbrukumiem vēl vairāk palielināja rezultāta starpību. Viesi piecu minūšu laikā veica graujošu izrāvienu 16:1, bet mača pēdējās minūtēs abas komandas laukumā sūtīja arī tālākos rezervistus. Skanot mača beigu svilpei, "Barons"/LMT pārsvars bija pārliecinošs - 94:70.

Par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās ar gūtajiem 16 punktiem kļuva amerikāņu leģionārs Tods Abernetijs, viņam arī 6 rezultatīvas piespēles, bet pa 14 punktiem guva Artūrs Brūniņš un Armands Šķēle. Savukārt lietuvietis Daiņus Adomaitis panākumu kaldināja ar 11 punktiem un izcīnītām 8 bumbām zem groziem.

Laukuma saimniekiem izcēlās Ronalds Zaķis, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas, bet amerikānis Bernards Kings „Barons”/LMT grozā sameta 14 punktus.

„Barons”/LMT - BK „Ventspils” 94:70 (21:15, 20:22, 29:20, 24:13)

Atlēkušās bumbas: Barons – 39, Ventspils - 29

„Barons” – sm 11/26, 2p 25/47, 3p 11/20, „Ventspils” – sm 19/30, 2p 24/44, 3p 1/11 Sērijas otro spēli abas vienības izspēlēs 15. maijā, plkst. 19.45 “Barons”/LMT kluba mājvietā sporta namā “Daugava”.

Šosezon Latvijas Basketbola līgas ietvaros regulārajā čempionātā abas vienības tikās divreiz un abos mačos uzvaras svinēja kurzemnieki. Pirmajā tikšanās reizē BK “Ventspils” viesos guva virsroku ar 82:78, bet savā laukumā ar 65:63.

Arī SEB Baltijas basketbola līgas Elites divīzijas turnīrā abas komandas spēkiem mērojās divreiz. Pirmajā cīņā ventspilnieki izcīnīja panākumu ar 65:61, savukārt nākamajā mačā ar 80:74.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu