Jūrmalā notiek kūrortu konference

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt, 18.septembrī, Jūrmalā notiks Latvijas kūrortu konference, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības un valsts institūciju uzmanību kūrortu attīstībai.

Kā informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais, dalību konferencē pieteikuši vairāk nekā simts nozares speciālistu un citu interesentu gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Konference notiks nesen rekonstruētajā viesnīcā "Baltic Beach Hotel".

Konference notiks nesen rekonstruētajā viesnīcā "Baltic Beach Hotel", kur ar uzrunu un ziņojumiem piedalīties solījuši ekonomikas ministrs Juris Lujāns (LPP), Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops, Eiropas Kūrortu asociācijas priekšsēdētājs Joahims Lībers un citi.

Kā uzsver Jūrmalas dome, pēdējos gados Latvijā arvien intensīvāk attīstot tūrismu, kūrorti joprojām nepelnīti paliek novārtā. Neviena no valsts institūcijām īsti neatbild par šo tautsaimniecības nozari. Tādēļ konferencē paredzēts aktualizēt jautājumu par kūrorta likuma sagatavošanu un kūrortpilsētas statusa piešķiršanas kritēriju noteikšanu.

Konferences beigās paredzēts pieņemt Valsts prezidentei, Saeimai, Ministru kabinetam un plašsaziņas līdzekļiem adresētu rezolūciju, kurā lielu uzmanību pēc darba grupas ieteikuma vajadzētu pievērst kūrortu likuma izstrādei. Nobriedusi arī nepieciešamība kūrorta nozares uzņēmējiem veidot savu asociāciju, kas varētu uzstāties visas nozares vārdā dialogā ar valsts vadību un iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu