Eksperte: Konkurences uzraugiem nevajadzētu būt iebildumiem par MTG Baltijas biznesa pārdošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) piederošo Baltijas raidorganizāciju pārdošanai nebūtu jārada iebildumi no konkurenci uzraugošo iestāžu puses, aģentūrai LETA sacīja konkurences tiesību eksperte, zvērinātu advokātu biroja «Ellex Klavins» partnere Līga Mervina.

Viņa skaidroja, ka no konkurences viedokļa šim darījumam problēmām nevajadzētu būt, jo galvenais, ko investīciju kompānija «Providence Equity Partners» iegūst ar MTG pirkumu ir televīzijas kanāli un saturs, kas kompānijas īpašumā esošajam mobilo sakaru operatoram «Bite» šobrīd nav.

«Tātad šim darījumam horizontāla ietekme uz konkurenci tirgū nevarētu būt. Turklāt šķiet, ka MTG loma televīzijas satura tirgū Latvijā arvien samazinās, jo arvien vairāk konkurenti piedāvā savu saturu un televīzijas kanālus. Līdz ar to domāju, ka diez vai Konkurences padomei būtu pamats ierobežot šo apvienošanos,» skaidroja Mervina.

Jautāta, vai konkurenci neapdraud tas, ka kompānija «Providence Equity Partners» ir arī 28,5% kapitāldaļu īpašniece interneta un televīzijas pakalpojumu kompānijā «Baltcom», Mervina sacīja, ka tas atkarīgs no tā, vai šie 28,5% dod kontroli pār «Baltcom».

«Ja kontroles nav un «Providence Equity Partners» ir vienkāršs «Baltcom» mazākumakcionārs, tad tas neko nevar ietekmēt Konkurences padomes nostājā. Šķiet, ka investīciju kompānijai diez vai ir kontrole pār «Baltcom», jo tad jau Konkurences padomei iepriekš būtu bijusi jāskata «Baltcom» iegūšana,» sacīja Mervina.

Kā ziņots, Zviedrijas mediju koncerns MTG pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai «Providence Equity Partners».

Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā.

Darījumam vēl jāsaņem vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājums. Latvijas Konkurences padome pagaidām nav saņēmusi ziņojumu par darījumu.

«Providence Equity Partners» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group», kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja «Baltcom» kapitāldaļu.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu