Mēs ar vīru - kā māsa ar brāli (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Ko lai dara, ja vīrs ir kļuvis tik tuvs draugs, ka vienā dienā saproti, ka neesi vairs viņam pievilcīga kā sieviete?

Ar noteikumu, ka sieviete ir ļoti sievišķīga, par sevi rūpējas, ģērbjas sievišķīgi... Vienmēr tikai ir raksti par to, ka jākļūst emocionāli tuviem, - bet redz, kas no tā sanāk! Pārāk liela draudzība nogalina attiecības "sieviete:vīrietis". Tiek dzīvots kā partnerībā - 50% : 50% ieguldījums it visā, un vīrietis vairs neuztver sievu kā sievieti...

Atbild psihoterapeites

Sveika!

Burvīgi, ir noiets viens būtisks ceļš jūsu attiecībās – abpusējas mīlestības, savstarpējās iepazīšanas un sadarbības posms. Tomēr acīmredzot jūsu draudzīgās tuvības dēļ pazūd cits būtiskais attiecību (un arī tevis kā sievietes) aspekts, kas saistīts ar seksualitāti divu dzimumu attiecībās, iekāri, vēlmi satikt, iekārdināt, iegūt vīrieti/sievieti savā valdzinājumā. Šķiet viss ir ideāli divu cilvēku attiecībās, bet kaut kā nav. Un patiesībā man nešķiet, ka jautājums saistīts ar tavas sievišķi ārējās pievilcības trūkumu. Iespējams viņa acīs tu esi gana pievilcīga kā sieviete, vēl jo vairāk, ja stāsti, ka rūpējies par sevi, ģērbies sievišķīgi. Tavā aprakstā jūtama savstarpēja cieņa. Tu runā arī par emocionālu tuvību jūsu starpā. Un tas viss patiesi ir svarīgi!

Un tagad pārdomā vienu lietu – kāda tu vēlies būt viņam kā sieviete? Kā tu sajūties pievilcīga? Kā viņai būtu jāuzvedas, lai iekārdinātu savu vīrieti? Kas ir tas, kas viņu iekvēlināja jūsu attiecību sākumā? Ja tu vēlies pretī sev vīrieti (savējo), tad atmodini sevī to sievietes daļu, kas liek vīrietim tevi vēlēties, domāt par tevi. Redzi, es runāju par vīrieti, nevis vīru. Tāpat kā vīram, arī sievai ir daudzi attiecību vai savstarpējās saskarsmes aspekti, kas ietver atšķirīgus arhetipus. Tās var dēvēt arī par lomām. Kāda ir tava sievietes loma attiecībās ar tavu vīrieti (šajā gadījumā tavu vīru)?

Iespējams, tu varbūt pārāk respektē sava vīrieša laiku, telpu, viedokli, vēlmes, ka „baidies iztraucēt” viņu ar savu sievišķību un sievišķīgajām (varbūt arī seksuālajām) vēlmēm. Kā būtu, ja tu, tā ļoti sievišķīgi uzrunājot, aizsūtītu viņam kādu īsziņu, e-pastiņu, uzaicinātu uz randiņu maigi un sievišķīgi, it kā aizmirstot par kādu viņa aizņemtību, pierunājot tā, lai viņš sajūt tavu vēlmi un jūtas ieintriģēts. Atrodi sevī to izjūtu, ka esi sievišķīgi neatvairāma un noslēpumaina! Kad esi atradusi un sajutusies, rīkojies!

Lai tevi uztvertu kā sievieti, tev jājūtas un jārīkojas kā sievietei, un tad jau citā brīdī tu atkal vari būt sava vīra labākā draudzene un partnere (gandrīz pārrakstījos, rakstot draugs un partneris - vīriešu dzimtē, bet taču arī draudzene un partnere sevī ietver daudz sievišķīgā).

Šādās situācijās būtiski ir nemeklēt vainīgo – ir tā, kā ir. Kas ir tas, ko būtu gatava darīt tu, lai būtu vairāk gandarīta un laimīga attiecībās kā sieviete? Jo viņa pozīcija man nav zināma. Varbūt viņš ir pavisam apmierināts ar situāciju un nesaskata problēmu, varbūt - nē. Bet noteikti šos jautājumus var risināt pāra konsultācijās pie kāda no ģimenes psihoterapeitiem.

Vēl mazliet par svarīgo vīrieša un sievietes kopdzīvē. Vīrietis (pats nemaz to neapzinoties) savā sievietē sagaida tik daudz lomu – sieviete aprūpētāja, mierinātāja, iekārdinātāja, partnere, iedvesmotāja, apbrīnotāja, cīnītāja, mājas pavarda sargātāja, sieviete „maziņā”, kurai vajadzīgs kāds, kurš ir stiprāks, kurš parūpēsies, sieviete noteicēja un tā tālāk. Kaut šīs visas lomas ir katrā sievietē, kaut kas no tā visa ir dominējošais katrā sievietē. Un, ja jau viņš tevi ir izvēlējies, ir bijis kaut kas būtisks tevī, ko viņš vērtē visaugstāk savās izjūtās. Tomēr ir būtiski visi šie aspekti vai lomas, domājams, sieviete partnere un draudzene šoreiz jāpamaina pret kādu citu.

Lai izdodas ieintriģēt un sajusties pievilcīgai Sievietei!

Ivanda Šūpulniece, psihoterapeite.

Labdien!

Divu tuvu cilvēku attiecībās diezgan grūti ir saglabāt savu individualitāti un neļauties absolūtai saplūšanai.

Lasot šo jautājumu jūtu, ka esi gudra, domājoša sieviete, tāpēc rodas vēlēšanās uzdot vēl daudz citu jautājumu, uz kuriem, manuprāt, Tev pašai vajadzētu labi pārdomāt atbildes:

* vai šajās harmoniskajās attiecībās patiesi valda domu un uzskatu vienlīdzība;

* vai tomēr nav tā, ka viens vada, bet otrs tikai pielāgojas, piemēram, vīrs nosaka, ko un kā mēs darīsim, bet sieva ģimenes miera un saskaņas dēļ visam piekrīt un piedalās visā, uzņemoties savu pusi no ieguldījuma;

* vai Tev kā sievietei ir arī sava telpa un savs laiks - laiks tikai sev;

* vai arī vīrietis var paņemt/paņem laiku un telpu tikai sev;

* vai tu mēdz būt arī neprognozējama savam partnerim, kad pasaki: zini, mīļais, bet šodien man ir citi plāni;

* vai Tu sevī esi atstājusi arī kādu nelasītu, neizzinātu rindiņu, par kuru Tavam vīrietim vēl varētu nebūt ne jausmas (vai arī Tu pati no sevis esi labi noslēpusi savas un tikai savas sievišķīgās vēlmes);

* vai Tev ir sava draudzeņu kompānija, kurā Tu vari pavadīt laiku bez sava dzīves partnera;

* vai Tev ir kāda aizraujoša nodarbe ārpus ģimenes;

* vai esi atstājusi vietu noslēpumainībai sevī, kas arī var būt ir tas kramiņš, kas var aizdedzināt ~ atjaunot "sieviete : vīrietis" attiecību liesmiņu!

Manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai bez partnerattiecībām cilvēki atvēl vietu arī kam citam, tikai savam. No tā šīs attiecības tikai bagātinātos un nebūtu vietas rutīnai, kura neviļus iezogas, ja mēs aizmirstam, ka esam arī individualitātes, ka mums ir vajadzīgs laiks un vieta arī tikai sev pašiem, lai pēc tam ko jaunu, vēl nebijušu ienestu attiecībās. Tā mēs vienmēr būtu kā līdz galam neizlasītas grāmatas.

Ja grāmata izlasīta, tā tiek nolikta plauktiņā...

Vēlot atvērt jaunas lapas savā grāmatā, psihoterapeite

Iveta Jalinska

Uz jūsu jautājumiem par dažādo emociju pasauli, dzīves krīžu situācijām un problēmām turpmāk atbildēs psihoterapeites Ivanda Šūpulniece (29769773) un Iveta Jalinska (29166791).

Jauku Tev dienu!

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu