Asociācija: Lidostai «Rīga» jābūt samērojamai ar «Rail Baltica II» sniegtajām iespējām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Starptautiskās lidostas «Rīga» infrastruktūrai jābūt samērojamai ar iespējām, ko sniegs Eiropas standarta platuma dzelzceļa projekts «Rail Baltica II» pasažieru un aviācijas kravu segmentā, liecina Latvijas Aviācijas asociācijas priekšlikumi nozares stratēģijas formulēšanai no 2016.līdz 2020.gadam.

Tajos norādīts, ka nepieciešama lidostas kravu perona rekonstrukcija, uzlabota piebraucamo ceļu infrastruktūra kravu autotransportam, kā arī nepieciešamas atbilstošas kravu autotransporta stāvvietas.

Jau ziņots, ka lidosta «Rīga» plāno realizēt termināļa paplašināšanas sesto kārtu vienlaicīgi ar «Rail Baltica II» projektēšanu un būvniecību lidostas teritorijā.

«Rail Baltica II» būvniecība ir daļa no TEN-T tīkla ziemeļu-dienvidu transporta koridora attīstības, kas savienos Baltijas valstis ar Polijas un pārējās Eiropas Savienības dzelzceļa tīklu. Projekts ietver pamattrases būvniecību Latvijas teritorijā no Igaunijas-Latvijas robežas šķērsojuma Salacgrīvas novadā līdz Latvijas-Lietuvas robežas šķērsojumam Bauskas novadā, šķērsojot Daugavu pie Saulkalnes, cauri Rīgai, nodrošinot « Rail Baltica II» pieslēguma izbūvi starptautiskajai lidostai «Rīga», Daugavas labā un kreisā krasta ostas infrastruktūrai, kā arī citas saistītās infrastruktūras (kravu un pasažieru termināli, apkopes punkts, depo u.c.) būvniecību.

Dzelzceļa līnija plānota par elektrificēta divceļu līnija, kas paredzēta gan pasažieru, gan kravas vilcienu kombinētajai satiksmei. Rīgas pilsētā un starptautiskajā lidostā «Rīga» ir paredzēts izbūvēt starptautisko vilcienu pasažieru termināli, bet Salaspils novadā (Saulkalnē) – multimodālu kravu termināli. Dzelzceļa pamattrases garums ir aptuveni 260 kilometru. Projektētais dzelzceļa līnijas maksimālais ātrums ir 240 kilometru stundā.

Latvijas Aviācijas asociācijā darbojas 34 biedri, tostarp starptautiskā lidosta «Rīga», Latvijas nacionālās aviokompānija «airBaltic», par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā «Latvijas Gaisa satiksme» un Latvijas starptautisko čartera pasažieru pārvadātājs «SmartLynx Airlines».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu