Seši mēneši bez seksa – iemesls šķirties 50% (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu kompānija Zestra UK, kas nodarbojas ar sieviešu seksuālās dzīves uzlabošanu, aptaujājusi 1941 Lielbritānijas iedzīvotāju, lai rastu atbildes uz jautājumiem, kuri skar lēdiju un džentlmeņu seksuālo dzīvi.

Rezultātā noskaidrojušies interesanti fakti: britu sievietes no seksa gūst mazāku apmierinājumu nekā vīrieši. Jaunās britu sievietes nodarbojas ar seksu, tad kad pašas to nevēlas. Savukārt pieaugušas sievietes ar laiku zaudē interesi par seksu tik ļoti, ka gandrīz puse "reti" vai "nekad" neierosina mīlēties.

Kaut arī visi laikraksti "līksmi" ziņo par to, ka vecāka gadagājuma sievietes labprāt nodarbojas ar seksu, Zestra pētījums liecina, ka vairāk nekā puse sieviešu, kas ir vecākas par 55 gadiem, dzimumsakaros stājas reti vai nekad. Divdesmitā daļa britu sieviešu seksu uztver kā "obligātu mājas darbu", bet 25% daiļā dzimuma pārstāvju vecumā no 25 līdz 343 gadiem apgalvo, ka viņām ir grūtības ar uzbudināšanos, pat ja partneris šķiet seksuāli pievilcīgs.

Britu vīrieši nav gatavi samierināties ar šādu situāciju: vairāk nekā puse nopietni apsvērs šķiršanos, ja viņiem ar laulāto partneri seksa nebūs bijis pusgadu. Savukārt 25% izšķirsies par labu sānsolim. Viņiem ir savi iemesli: ceturtā daļa aptaujāto paziņoja, ka viņu vēlme mīlēties "tiek aplauzta pašā saknē" 50% gadījumu. Savukārt 10% vīriešu vecumā no 45 līdz 54 gadiem piekrišanu no partneres puses saņem reti.

Par spīti drūmajām atbildēm, 92% abu dzimumu pārstāvju uzskata, ka sekss ir brīnišķīga nodarbe, kura ir jābauda gan vīriešiem, gan sievietēm, jo tas ir veselīgu un ciešu attiecību indikators.

Kādēļ gan realitātē tā nenotiek? "Pat ja esat tikko iemīlējies, jūs uzskatāt, ka citiem cilvēkiem seksa ziņā sokas labāk. Šī aptauja liecina, ka, par spīti intereses trūkumam par seksu, sievietes vēlētos, lai vīrieši viņas vairāk uzbudinātu. Ir bēdīgi, ja pāri dzīvo kopā, patīk viens otram, tomēr viņiem ir ne pārāk iepriecinoša seksuālā dzīve," saka seksuālo tēmu grāmatu autors Marsels Smits.

"Vairāk nekā 30% sieviešu no seksa vēlas gūt lielāku baudu. Mani priecē tas, ka sievietes vēlas ko darīt lietas labā – vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto plāno iegādāties uzbudinošus palīglīdzekļus vai preparātus. Varbūt arī tas nav tik pārsteidzoši, jo pagājušajā gadā Anglijā tika pārdoti vairāk nekā miljons vibratoru."

Tikai skaitļi

Sievietes

10% sieviešu nodarbojas ar seksu tad, kad to nevēlas (20% vecumā no 16 līdz 24 gadiem). 12% regulāri tēlo orgasmu (18% vecumā no 16 līdz 24 gadiem). 36% no seksa vēlētos gūt lielāku baudu. 16% ir grūtība ar uzbudināšanos (24% vecumā no 16 līdz 24 gadiem, 20% 25-34 gadu vecumā). 63% gatavojas izmantot uzbudinošas eļļas, lai pastiprinātu sajūtas un uzbudinājumu.

Vīrieši

25% vīriešu 50% gadījumu no partneres saņem atteikumu. 26% krāps partneri, ja sešus mēnešu nebūs bijis seksa. 55% šķirsies šā paša iemesla dēļ. 45% ir partnere, kura nekad neierosina vai reti ierosina seksu. 20% plāno izmantot uzbudinošus līdzekļus. 15% plāno apmeklēt ģimenes terapijas seansu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu