Nevienojas par iespēju pašvaldībām garantēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdošās koalīcijas partneriem vēl nav vienprātības par iespēju pašvaldībām garantēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc valdošās koalīcijas partneru sanāksmes sacīja, ka koalīcijā vienprātības vēl nav, taču Zaļo un zemnieku savienība šādu ierosinājumu ir pieteikusi. Premjers arī prognozēja, ka varētu izdoties vienoties par pašvaldību ienākumiem 19,6% apmērā.

Iepriekš Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicināja grozījumos likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), paredzēt, ka prognozētais nodokļu ieņēmumu kopapjoms pašvaldību budžetā nav mazāks par 19,6% no kopējiem valsts budžetā prognozētajiem nodokļu ieņēmumiem.

LPS aprīlī domes sēdē pieņēma rezolūciju, aicinot Saeimu un valdību nodokļu reformas likumprojektu paketē noteikt pašvaldībām piekrītošo nodokļu proporciju 19,6% apmērā valsts konsolidētā kopbudžeta nodokļu ieņēmumos kā pastāvīgu normu, lai nodrošinātu pašvaldību budžetu stabilitāti un prognozējamību gan vidējā termiņā, gan ilgtermiņā.

Savukārt valdība, skatot pamatnostādņu projektu «Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021 gadam», lēma nodrošināt pašvaldību budžetu nodokļu ieņēmumus kopā ar speciālo dotāciju ne mazākus kā 19,5% no vispārējās valdības nodokļu ieņēmumiem, iesniedzot Saeimā nākamā gada budžeta projektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu