Pēc traģēdijas Zolitūdē Rīgas Sociālā dienesta redzeslokā nonākuši 32 bērni (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Labklājības departaments ir apzinājis visus Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo un cietušo ģimeņu bērnus - kopumā Sociālā dienesta redzeslokā nonākuši 32 nepilngadīgie, informēja departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Sociālā dienesta darbinieki ir pārliecinājušies, ka bērni, kuru vecāki ir gājuši bojā vai cietuši Zolitūdes traģēdijā, ir drošībā, kopā ar saviem tuviniekiem. Sociālo darbinieku brigādes vakar un šodien šos bērnus ir apmeklējušas, lai sniegtu palīdzību.

Sociālie darbinieki palīdzēja to bērnu tuviniekiem, kuriem gājuši bojā kāds no vecākiem, nokārtot nepieciešamos dokumentus pabalstu saņemšanai, kā arī teica mierinājuma vārdus un informēja par pieejamo sociālo un psiholoģisko palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem.

Sociālo darbinieku brigāde apmeklēja arī deviņus bērnus, kuriem vecāki cietuši Zolitūdes traģēdijā, un informēja par palīdzības saņemšanas iespējām. Tās ģimenes, kuras neizdevās satikt uz vietas, speciālisti apmeklēs rītdien, bet pa tālruni sazvanīti viņu tuvinieki. Psiholoģisko atbalstu skolās nodrošina psihologu brigādes.

Vienam no bērniem gājuši bojā abi vecāki, un Rīgas Bāriņtiesa kārto dokumentus aizbildnības noformēšanai.

Brīvdienās strādāja piecas sociālo darbinieku brigādes, katrā no brigādēm bija trīs sociālie darbinieki, un atsevišķos gadījumos tika piesaistīts arī psihologs no Latvijas ārstu psihoterapeitu asociācijas.

Tāpat notiek izbraukumi pie cietušo ģimenēm, tiek apzināta sociālā situācija, nepieciešamās vajadzības, darbs turpināsies visu nākamo nedēļu. Sociālo darbinieku brigāde izbrauc arī pie pilngadīgām personām, prioritāri tiek apmeklēti veci cilvēki, kas palikuši bez apgādniekiem, un invalīdi.

Ierodoties ģimenē, sociālie darbinieki uzrāda Rīgas Sociālā dienesta apliecības, un viņiem līdzi ir sagatavotas iesnieguma veidlapas par pabalsta saņemšanu.

Neskaidrību gadījumā lūdzu zvanīt pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, kas šajās dienās strādā visu diennakti.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala «Maxima» drupās atrasti jau 54 bojāgājušie, vēl septiņi cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā «Reģi» notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Rīgas dome apņēmusies segt visus izdevumus, kas saistīti ar apbedīšanu, kā arī izmaksāt pabalstus visiem cietušajiem - bojā gājušo ģimenēm 10 000 latu, bet cietušajiem - līdz 5000 latu, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Tāpat iecerēts Rīgas 1. Meža kapos veidot piemiņas aleju Zolitūdes traģēdijas upuriem, kuri gāja bojā, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu