Ar ES fondu atbalstu uzlabos ūdenssaimniecības pakalpojumu kvalitāti un pieejamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ministru kabinets šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātos priekšlikumus centralizēto ūdenssaimniecības pakalpojumu kvalitātes un pieejamības uzlabošanai un papildu pieslēgšanas iespēju nodrošināšanai.

Izstrādātie Ministru kabineta noteikumu grozījumi nosaka turpmākās projektu iesniegumu atlases kārtas un to ietvaros atbalstāmās aglomerācijās. Projektu īstenošanai būs pieejams Kohēzijas fonda (KF) finansiālais atbalsts līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Ministru kabineta noteikumu grozījumos ir noteikts projektu iesniegumu otrajā atlases kārtā atbalstāmo projektu saraksts, paredzot KF atbalstu 45 425 212 eiro apmērā 38 notekūdeņu pakalpojumu aglomerācijām ar cilvēkekvivalentu (CE) 2000-100 000.

Tāpat noteikts arī trešās atlases kārtas projektu saraksts (Daugavpils, Rīga), paredzot KF atbalstu 11 707 775 eiro apmērā divām aglomerācijām ar CE lielāku par 100 000. Projektos tiek atbalstīta jaunu centralizēto kanalizācijas tīklu izbūve un esošo tīklu rekonstrukcija, lai nodrošinātu centralizēto kanalizācijas pakalpojumu pieejamību aglomerāciju daļās, kur šādu pakalpojumu izveide ir tehniski iespējama un ekonomiski pamatota, bet līdz šim nav īstenota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu