LNT un TV3 turpmāk strādās zem viena jumta; veikta pamatīga pārbūve

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad vairāku mēnešu garumā norisinājās LNT studijas pārvākšanās no Elijas ielas Rīgā uz jaunajām telpām MTG mītnē Rīgas Industriālā parka teritorijā – Dzelzavas ielā. Lai to veiksmīgi paveiktu, bez speciālistiem inteliģento inženiertehnisko risinājumu jomā neiztikt. Rezultātā tika piesaistīti speciālisti jaunas serveru telpas izbūvē un infrastruktūras izveidē, ko paveica inteliģento inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmums SIA Fima.

Viens no galvenajiem projekta mērķiem bija izbūvēt mūsdienīgu un drošu serveru telpu jaunās LNT studijas vajadzībām, kā arī nodrošināt rezervētu elektroapgādes pieslēgumu, kondicionēšanu un modernus, normatīviem un pasūtītāja prasībām atbilstošus drošības un telekomunikāciju sistēmu risinājumus. Ņemot vērā, ka faktiskā izbūve norisinājās bez pārraides pārtraukumiem, projekta realizācija notika īsā laikā, tomēr ievērojot augstus kvalitātes standartus, kas ir neatņemama šāda tipa projekta sastāvdaļā. Pirms projekta nodošanas tika veikti visu jaunizbūvēto sistēmu testi paaugstinātas slodzes režīmā.

Lai šīs ieceres realizētu, notika skrupuloza plānošana, kas ilga gandrīz divus gadus. Sākotnējais projekta variants netika īstenots ārēju apstākļu dēļ, kam sekoja nākamais, kas tad arī tika veiksmīgi realizēts. Drošas infrastruktūras un serveru telpas sagatavošanas un izbūves rezultātā uz to varēja migrēt visas esošās LNT sistēmas, kas nodrošināja televīzijas kanāla darbību. Turpmāk pārraides tiks translētas nevis no Elijas ielas, bet gan no jaunās studijas Dzelzavas ielā. No Dzelzavas ielas turpmāk tiks translēti visi ikdienas raidījumi, tostarp ziņu raidījumi 900 sekundes un LNT Ziņas, kā arī raidījumi Degpunktā un LNT Brokastis.

«Projektu īstenojot, tika izvirzīts mērķis uzlabot abu televīzijas kanālu tehnisko nodrošinājumu. Tā kā abu televīzijas kanālu komandas tagad atradīsies vienā ēkā, arī tehnoloģiju jautājums tika atrisināts un turpmāk atvieglos radošo un tehnisko cilvēku ikdienas darbu,» paveikto komentē Aleksandrs Grebežs, SIA FIMA tehniskais direktors.

Foto: Publicitātes foto

«Jauno datu tīklu ikdienā lieto LNT darbinieki un žurnālisti, jo saturu, ko redzam, ieslēdzot televizoru, rada nevis iekārtas, bet gan žurnālisti, kas kopā ar visu studiju aprīkojumu arī pārcēlās uz Dzelzavas ielu. Lai ievērotu augstos drošības standartus, FIMA veica arī datu tīkla uzlabošanu un reorganizāciju. Tika izbūvētas arī ugunsdzēsības un apsardzes signalizācijas sistēmas. Kopumā visi minētie darbi tika paveikti bez kavēšanās – pilna migrācija noslēdzās triju mēnešu laikā,» stāsta Aleksandrs Grebežs.

Foto: Publicitātes foto

«Zīmīgi, ka tieši šogad, augustā, aprit 20 gadi kopš telekompānijas LNT dibināšanas, un LNT pārcelšanās uz jauno mājvietu Dzelzavas ielā vienlaikus nozīmē arī jaunu sākumu, jo ziņu dienesta rīcībā tagad būs daudz jaunu iespēju, kā stāstīt par svarīgākajiem notikumiem LNT skatītājiem. Modernās tehnoloģijas attīstās burtiski pa dienām, un mūsdienīgai televīzijai ir jāseko līdzi laikam, ieviešot savā ikdienā arvien modernākus satura pasniegšanas veidus,» stāsta MTG TV Latvia ražošanas direktors Oļegs Maļcevs.

Kanāla LNT pārmaiņas un attīstība nenoliedzami bija gana apjomīgs izaicinājums, jo viens ir redzēt projekta vizualizāciju uz papīra, bet pavisam cits ir to īstenot kā iecerēts. Taču soli pa solim, ieguldot milzu darbu, esam sasnieguši lielisku rezultātu, kas viennozīmīgi attaisno ieguldītās investīcijas! LNT jauno telpu iekārtošana un studiju pārbūve notika pēc rūpīgi pārdomāta plāna vairāku mēnešu garumā. Telpu maiņa bija pēdējais etaps LNT Ziņu dienesta studijas pilnveidošanas procesā, kas ļaus skatītājiem raidījumus pasniegt vēl kvalitatīvāk, vienlaikus nodrošinot to pieejamību katram lietotājam ērtā veidā – gan TV ekrānā, gan arī digitālajās platformās. Mēs esam gandarīti, ka turpmāk strādāsim vienā no modernākajiem ziņu dienestiem Baltijā,» uzsver Oļegs Maļcevs.

Foto: Publicitātes foto

Realizējot LNT jaunās studijas projektu, MTG ieguva iespēju ne tikai apvienot LNT un TV3 kanālus zem viena jumta, bet arī paaugstināt kopējo darbu efektivitāti, samazināt izmaksas un uzlabot darbinieku ikdienas darba kvalitāti.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu