Premjers: VID darbinieku motivēšana būs jāveic no iekšējiem resursiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunajam vadītājam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku motivēšana būs jāveic no iekšējiem resursiem, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes|» teica Ministru prezidents Māris Kučisnkis (ZZS).

VID jaunajam vadītājam būs jānāk ar savu iniciatīvu, jāreorganizē dienests, jāvairo tā kapacitāte un jāizstrādā darbinieku motivēšanas sistēma. Taču tam papildus līdzekļi netiks piešķirti un minētie darbi jāveic no dienesta iekšējiem resursiem, teica premjers.

Kučisnkis atzina, ka arī VID vadītāja algai ir jābūt motivējošākai, taču par to varēs runāt tikai pēc tam, kad tiks sagaidīts rezultāts un pārmaiņas dienestā.

Kā atzina premjers, viņš saskata iespēju, ka Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova varētu stāties VID vadītājas amatā, taču lēmums ir jāpieņem Finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS).

Iespēja meklēt VID vadītāju privātajās struktūrās, rīkojot konkursu, nozīmētu ievilkt VID vadītāja pretendenta meklēšanu līdz septembra beigām.

Premjers joprojām uzskata, ka nepieciešams piesaistīt ārvalstu ekspertus, kas varētu palīdzēt izveidot efektīvu VID struktūru.

Kā ziņots, vakar Kučinskis tikās ar Koļegovu un uzklausīja viņas redzējumu, kā būtu jāstrādā VID, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Nākamnedēļ šis jautājums vēl tiks apspriests ar finanšu ministri, kuras ziņā arī būs izšķirošā lēmuma pieņemšana.

Jauns VID vadītājs tiek meklēts, jo iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu. Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu