Lietuvas «Geton Energy» iegūst tiesības pārdot elektrību valsts un pašvaldību iestādēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas elektrības tirgotājs SIA «Geton Energy» šomēnes ieguvis tiesības pārdot elektrību vairākām valsts un pašvaldību iestādēm, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. «Geton Energy» uzvarējusi valsts SIA «Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi» iepirkumā un piegādās tai elektroenerģijas par kopumā 781 362 eiro.

Lietuvas elektrības tirgotājs arī uzvarējis Dagdas novada pašvaldības rīkotajā iepirkumā, iegūstot tiesības pārdot elektrību pašvaldībai par 116 277 eiro.

Savukārt Daugavpils pilsētas domei piederošā SIA «Sadzīves pakalpojumu kombināts» ar «Geton Energy» slēgs 267 520 eiro vērtu līgumu.

Arī Krāslavas novada domei piederošie SIA «Krāslavas nami» iegādāsies elektrību no «Geton Energy» - par 32 717 eiro.

Jau ziņots, ka Lietuvas valsts enerģētikas grupā «Lietuvos energija» ietilpstošais uzņēmums, kas tirgo elektroenerģiju patērētājiem Latvijā, pērn būtiski audzēja apgrozījumu. «Geton Energy» apgrozījums 2014.gadā bija 1,35 miljoni eiro, bet 2015.gadā tas pieauga līdz 4,95 miljoniem eiro, liecina SIA «Firmas.lv» informācija. Būtiski augusi arī uzņēmuma peļņa - no 309 eiro 2014.gadā līdz 176 445 eiro pērn.

«Geton Energy» pērn konkursa kārtībā ieguva tiesības pārdot elektroenerģiju Jelgavas pilsētas domei un Liepājas pilsētas pašvaldībai, bet šogad uzņēmums ieguvis tiesības tirgot elektrību Rīgas pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus», liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

«Geton Energy» darbu Latvijā sāka 2013.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro. Visas daļas pieder Lietuvas uzņēmumam «Energijos tiekimas», kas ir Lietuvas lielākā elektroenerģijas ražotāja un lielākā elektroenerģijas piegādātāja «Lietuvos energija» meitasuzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu