VID jau nākamgad automātiski saņems informāciju par Latvijas rezidentu kontiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) globālā standarta izpildes gaitā Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau 2017.gadā automātiski saņems informāciju no 56 valstu nodokļu administrācijām par Latvijas rezidentu kontiem šo jurisdikciju finanšu iestādēs.

Kā Saeimas Ārlietu komisijas sēdē šodien apliecināja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V), no 2018.gada šāda informācija automātiski tiks saņemta jau no 100 jurisdikcijām, tajā skaitā visiem finanšu centriem.

Tieši automātiskā informācijas apmaiņa ir atzīta kā svarīgs instruments cīņā pret pārrobežu krāpšanu nodokļu jomā un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Cīņa ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas starptautiskā līmenī ir OECD prioritārais virziens. Pašlaik tiek strādāts pie ambicioza projekta «Bāzes erozijas un peļņas sadales» (BEPS), kas paredz apzināt risinājumus un cīnīties pret kaitīgām nodokļu praksēm, novērst dubultu aplikšanu ar nodokļiem.

Sagaidāms, ka Latvijai būs iespēja aktīvi piedalīties jauno standartu izstrādē un to ieviešanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu