Agrim Kazeļņikam – atkal Ginesa rekords (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visu pagājušo nedēļu Itālijas pilsētā Milānā notika ikgadējais Ginesa rekordu šovs, kur dažādus rekordus mēģināja uzstādīt dažādos dīvainos un nopietnos vingrinājumos, tika fiksēti arī vienkārši cilvēku fiziskās dotības apliecinoši rādītāji.

Starp pasaules īsāko un garāko cilvēku, sievieti ar lielākajām krūtīm, dažādiem trakiem lēcējiem tālumā, augstumā un pāri mašīnām, bija aicināti arī spēkavīri parādīt savas spējas. Jau agrāk latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks bija iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā ar savu ātrumu 20 m distancē ar 300 kg svaru stieni uz muguras. Pirms diviem gadiem Agrim izdevās noiet šo distanci 20 sekundēs.

Šoreiz organizatori bija uzaicinājuši šo vingrinājumu veikt gan Agri, gan pasaulē spēcīgāko vīru lietuvieti Židrūnu Savicku, kā arī itāļu spēkavīru, kas bija īpaši gatavojies tikai šim pasākumam. Katram atlētam veicot distanci vienu reizi, labākais laiks un jauns Ginesa rekords atkal latviešu spēkavīram! Nedaudz vairāk par 13 sek (precīzāks laiks tiks ierakstīts sertifikātā), apsteidzot gan Židrūnu, gan itāli.

„Visu nedēļu, ko pavadīju Milānā, jutos kā kinozvaigzne, jo nepārtraukti sekoja foto un kinokameras. Bija atsevišķa intervija Itālijas TV studijā Canale 5. Varēja redzēt, ka organizatori bija šo pasākumu ļoti plaši popularizējuši un cilvēkiem bija liela interese gan studijā, gan uz ielas. Par rekordu – visvairāk priecājos, ka izdevās pieveikt Židrūnu,” atceras Agris Kazeļņiks par uzņemšanu un savu kārtējo Ginesa rekordu.

Agris Kazeļņiks turpina gatavoties savai starptautiskajai karjerai spēkavīru sportā, kur maijā notiks pirmās lielās sacensības Somijā un jūnijā – ļoti nozīmīgas sacensības Kanādā. Atgādinām, ka Agris 2008.gada spēkavīru Čempionu līgas seriāla kopvērtējumā bija 3.vietā. Šogad jānostiprina starptautiskā reputācija.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu