SAS piloti sāk streiku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SOREN ANDERSSON / TT NEWS AGENCY

Aptuveni 400 zviedru lidsabiedrības SAS piloti piektdien sāka streiku, pieprasot algu paaugstinājumu un darba apstākļu uzlabošanu. Streika dēļ savos ceļojumos nav varējuši doties jau 4000 pasažieru, vēsta aviokompānijas.

«Zviedru pilotu arodbiedrība aicinājusi 400 biedrus, [kas apkalpo] tuvās distances reisus, sākt streiku. Atcelti gan vietējie, gan Eiropas reisi no Zviedrijas,» teikts SAS izplatītajā paziņojumā.

Pēc streika sākuma plkst.18.00 (plkst.19.00 pēc Latvijas laika) no Stokholmas lidostas «Arlanda» atcelti aptuveni 40 reisi.

Pēc vairākus mēnešus ilgušajām sarunām pilotu arodbiedrība SPF noraidīja starpnieku piedāvājumu paaugstināt algas par 2,2%, uzstājot uz 3,5% lielu paaugstinājumu.

Savukārt darba devēji norāda, ka, ņemot vērā pārējās pilotu prasības, faktiskais izmaksu pieaugums sasniegs desmit procentus.

«Mēs vēlamies, lai mūsu darbinieki justos droši savās darbavietās, taču pilotu algu prasības vienkārši ir pārmērīgas. Mēs nevaram atļauties maksāt tik daudz, ņemot vērā konkurenci tirgū,» pirms streika sākuma piektdien uzsvēra SAS vadītājs Rikards Gustavsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu