Latvijas mūzikas zvaigznes piedalīsies projektā “Zelta graudi” (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 15 dažādu paaudžu latviešu populārās mūzikas izpildītājmākslinieki apstiprinājuši savu dalību vasarā paredzētajā brīvdabas koncertu sērijā – „Latviešu populārās mūzikas zelta graudi”.

Populārās mūzikas antoloģija “Zelta graudi” būs brīvdabas koncertizrāde, kurā tiks iekļauta daļa no visu laiku populārākajām latviešu pop un rokmūzikas dziesmām. Koncertā kopumā izskanēs apmēram 50 dziesmas, kas sacerētas periodā no 1965. līdz 2005. gadam. Izrāde ieplānota divos cēlienos, kas kopumā tiks sadalīti četros ciklos – septiņdesmito, astoņdesmito, deviņdesmito gadu un 21. gadsimta sākuma labākās populārās mūzikas dziesmas.

„Sākot no Raimonda Paula kompozīcijas „Mežrozīte” Ojāra Grīnberga izpildījumā, līdz pat šobrīd aktuālajai grupas „Prego” variācijai par „Melanholiskā valša” tēmu – koncertizrādē ikviena paaudze varēs atrast sev tuvas un mīļas dziesmas. Jau šobrīd tiek gatavots nošu materiāls, tērpi, video materiāls un horeogrāfija, lai jūlijā mēs pārsteigtu labākās Latvijas pilsētas ar neaizmirstamu uzvedumu,” stāsta projekta producents Mārcis Gulbis.

Latviešu estrādes mūzikas sākuma posmu pārstāvēs tādi jau leģendāri pašmāju mūziķi kā Margarita Vilcāne, Ojārs Grīnbergs, Viktors Lapčenoks un Žoržs Siksna.

Atmodas laika dziesmas izpildīs Adrians Kukuvass, Guntis Veits, Zigfrīds Muktupāvels, Olga Rajecka un citi mūziķi, bet deviņdesmito gadu un pēdējās piecgades mūziķus pārstāvēs Gunārs Kalniņš, Fēlikss Ķiģelis, grupa “Prego” un citi.

Koncertizrādei plānota vērienīga skatuves uzbūve un īpašas dekorācijas, kas tiks izgatavotas speciāli šim pasākumam. Visās koncertizrādēs tiks izmantotas jaunākās gaismas un video tehnoloģijas. Visa koncertprogramma tiks izpildīta profesionāla orķestra un sieviešu vokālā ansambļa pavadījumā, neizmantojot fonogrammas. Orķestra un sieviešu vokālā ansambļa mākslinieciskais vadītājs būs Juris Vaivods. Koncertā piedalīsies arī deju grupa. Koncertizrādes režisore – Svetlana Rudzīte.

Plānots, ka kopumā Latvijā notiks sešas “Zelta graudu” koncertizrādes un biļetes iepriekšpārdošanā būs pieejamas no maija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu