Pirmajā ceturksnī 24 VID darbiniekiem piespriesti disciplinārsodi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī disciplinārsodi piespriesti 24 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Pusē gadījumu darbiniekiem kā disciplinārsods piespriesta atbrīvošana no amata, piecos gadījumos ir izteikts rājiens, četros gadījumos - piezīme.

Divos gadījumos darbinieki sodīti ar pazemināšanu amatā, bet vienā gadījumā - ar mēnešalgas samazināšanu.

Pērn pirmajā ceturksnī disciplinārsodi tika piespriesti 25 darbiniekiem, bet 2014.gada pirmajā ceturksnī - 66 darbiniekiem.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepriekš finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu