42% iedzīvotāju ir informēti par ieguvumiem no valsts dalības OECD

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijā 42% iedzīvotāju ir informēti par ieguvumiem no valsts dalības Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), liecina pētījumu kompānijas «TNS Latvia» sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» aprīlī veiktā aptauja.

Tostarp aptaujā 4% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzinuši, ka ir ļoti labi informēti par ieguvumiem no valsts dalības OECD, bet 38% norādījuši, ka ir kaut ko dzirdējuši.

Vienlaikus 58% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā personiski nav informēti par Latvijas ieguvumiem no dalības OECD.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvija 18.aprīlī saņēma pēdējo nepieciešamo OECD komitejas atzinumu par gatavību pievienoties organizācijai. Esošo OECD dalībvalstu sarunas par Latvijas pievienošanos organizācijai un pievienošanās līguma parakstīšana varētu notikt šogad maijā pēc OECD Padomes uzaicinājuma kļūt par organizācijas 35.pilntiesīgo dalībvalsti.

OECD ir starpvaldību organizācija, kuras sastāvā ir 34 attīstītākās pasaules valstis, tostarp 21 Eiropas Savienības dalībvalsts. Lai iestātos organizācijā, valstij jāatbilst četriem kritērijiem – līdzīgi domājoša valsts, nozīmīgs spēlētājs, savstarpējā ieinteresētība un globālie apsvērumi. Tomēr valstu atbilstība šiem kritērijiem nenodrošina automātisku uzņemšanu organizācijā. Lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz OECD stratēģiskajām interesēm, ģeopolitisko līdzsvaru, kandidātu individuāliem ekonomiskiem sasniegumiem, kā arī organizācijas spēju uzņemt jaunas valstis.

Aptauja veikta no 2016.gada 19. līdz 21.aprīlim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu