LDDK atbalsta Ašeradenu ekonomikas ministra amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) atbalsta Arvila Ašeradena (V) kandidatūru ekonomikas ministra amatam nākamajā valdībā, sacīja LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Šodien notika LDDK tikšanās ar Ašeradenu, kuras laikā puses vienojās par uzdevumiem, kas jāveic, lai sasniegtu Latvijas tautsaimniecības attīstību, kā arī noteica galvenās darba prioritātes - sabalansēts darba tirgus, darbaspēka pieejamība un konkurētspēja.

Gavrilovs atzina, ka tikšanās ar Ašeradenu bijusi produktīva, jo pusēm izdevies vienoties par būtiskākajiem darāmajiem darbiem, kā arī par sociālā dialoga nepieciešamību.

«Tikai izmantojot trīspusējo sociālo dialogu, kopā varam nodrošināt Latvijas tautsaimniecības ilgtspējīgu attīstību, paaugstināt darba ražīgumu, īstenot strukturālās reformas, sabalansēt darba devēju un darba ņēmēju intereses darba tiesiskajās attiecībās, sekmējot produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību un radot pamatu konkurētspējīgām darbvietām un adekvātai darba samaksai,» uzsvēra Gavrilovs.

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) prasīs LDDK viedokli par Ašeradenu kā ekonomikas ministru, LDDK atbalstīs Ašeradena paustos mērķus, viņš piebilda.

Savukārt Ašeradens atzina, ka, nākot uz tikšanos ar LDDK, viņš bijis norūpējies, ņemot vērā līdzšinējo sadarbību ar darba devēju organizāciju Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, taču tikšanās pagājusi konstruktīvā gaisotnē.

«Vienojāmies par sadarbību daudzos jautājumos, un viens no galvenajiem ir Latvijas nodokļu politikas izvērtējums. Tāpat runājām par investīcijas veicinošiem pasākumiem, eksporta veicināšanu u.c. jautājumiem,» informēja Ašeradens.

Ekonomikas ministra amata kandidāts atzina, ka sarunās ar LDDK viņš nav varējis paust viedokli par tādiem būtiskiem jautājumiem kā obligātā iepirkuma komponente un SIA «Latvijas Mobilais telefons» un SIA «Lattelecom» apvienošana, kuriem Ašeradens apņēmies pievērsties, kad ieņems ekonomikas ministra amatu.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministra amata kandidātam ir jābūt uzņēmēju pārstāvju - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un LDDK - atbalstītam, aģentūrai LETA iepriekš pauda Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS). Šāds nosacījums izriet no tā, ka darbs pie tautsaimniecības attīstības paātrināšanas ministram un valdībai būs jāveic, sadarbojoties ar sociālajiem partneriem, pauda politiķis.

Partijas «Vienotība» valde nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Ašeradenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu