Kanādas lidmašīnu ražotājs «Bombardier» nekomentē iespēju kļūt par «airBaltic» stratēģisko investoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kanādas lidmašīnu ražotājs «Bombardier» nekomentē iespēju veikt investīcijas Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā «airBaltic», informēja uzņēmuma pārstāvniecībā Ziemeļu un Baltijas valstīs.

Kā norāda «Bombardier» pārstāvniecībā, Latvija uzņēmumam ir svarīga gan aviācijas nozarē, gan arī dzelzceļa signalizāciju segmentā.

Taču vienlaikus uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka «Bombardier» politika ir nekomentēt iespējamos nākotnes biznesa darījumus.

Kā ziņots, satiksmes ministra amatam virzītais Uldis Augulis (ZZS) intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka, uzlabojot situāciju ar lidkompānijas negatīvo pašu kapitālu, «airBaltic» tiks meklēts stratēģiskais investors, un tas, piemēram, varētu būt «Bombardier», - no kā «airBaltic» pērk lidmašīnas. Taču tas esot tālākas sarunas jautājums, un, lai tās notiktu, ir jāpanāk, lai kompānijai nav negatīvs pašu kapitāls.

Kā skaidroja ministrs, piedāvājums stratēģiskajam investoram tiks izstrādāts. Ja tā būs aviokompānija, būs vieni nosacījumi, ja lidmašīnu ražotājs - citi. Par stratēģiskā investora meklēšanu ticis runāts arī slēgtajās valdības sēdēs.

Kā ziņots, šodien parakstīts lidsabiedrības «airBaltic» akcionāru līgums starp Latvijas valdību un vācu uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, aģentūru LETA informēja «airBaltic» pārstāvji.

Saskaņā ar šo līgumu Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot aviokompānijas biznesa plānu «Horizon 2021».

Saskaņā ar valdības akceptēto darījumu vācu investors pēc tā noslēgšanas kļūs par 20% aviokompānijas akciju īpašnieku, bet pārējās akcijas paliks Latvijas valsts īpašumā. Satiksmes ministrija atgādina, ka ieguldījums un «airBaltic» pašu kapitāla palielināšana 2015. gada 3.decembrī tika apstiprināta Saeimā, kas darījumu apstiprināja ar nosacījumu, ka «airBaltic» un tā saistītajiem uzņēmumiem ir aizliegts iegādāties, īrēt vai citādi izmantot aprīkojumu, ko ražojuši militārā kompleksa uzņēmumi un ar to saistītie uzņēmumi, kuriem noteiktas Eiropas Savienības vai starptautiskās sankcijas, kuras ir ratificējusi arī Latvija.

Valdība pērn arī uzdeva Satiksmes ministrijai sadarbībā ar «airBaltic» veikt nepieciešamās darbības, lai ne vēlāk kā divu gadu laikā piesaistītu «airBaltic» stratēģisko investoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu