Pētījums: Digitālā televīzija pakāpeniski izspiež analogo (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien augošā digitālo videodisku (DVD) popularitāte, kā arī lielais pieprasījums pēc šķidro kristālu televizoriem veicina digitālās televīzijas izplatīšanos visā pasaulē, savā jaunākajā pētījumā atzīmē tirgus izpētes kompānijas IDC analītiķi.

Turklāt, ņemot vērā daudzu valstu centienus pāriet no analogajām televīzijas pārraidēm uz digitālo televīziju, analītiķi paredz, ka pasaules digitālās televīzijas tirgus 2008.gadā sasniegs 70 miljardus dolāru (38,08 miljardus latu), vēsta "CNews". IDC paredz, ka televizoru pārdošana visā pasaulē 2008.gadā sasniegs 196 miljonus vienību, salīdzinot ar 170 miljoniem vienību 2003.gadā, un šāda pieauguma pamatā būs galvenokārt analogo televizoru nomaiņa ar digitālajiem. 2003.gadā digitālie televizori veidoja 7,1% no visiem piegādātajiem televizoriem, bet 2008.gadā to īpatsvars sasniegs 60 procentus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu