Nākamgad varētu tomēr nepaaugstināt neapliekamo minimumu, bet palielināt atvieglojumus par bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pretēji plānotajam nākamgad varētu tomēr nepaaugstināt nepaliekamo minimumu par 10 eiro, bet gan par 25 eiro palielināt atvieglojumus par bērniem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šodien notika Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), finanšu ministra Jāņa Reira un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līderu tikšanās, kurā pārrunāti ar nākamā gada budžetu saistītie jautājumi.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apliecināja, ka šāda tikšanās notikusi un tajā panākta vienošanās par vairākiem jautājumiem, kuri gan vēl būs jāpārrunā koalīcijas sanāksmē. Dzintars uzsvēra, ka tā bija nacionālās apvienības prasība - būtiski palielināt atvieglojumu par bērniem, kā arī risināt citus jautājumus, kas saistīti ar atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Tātad,

palielinot atvieglojumu par bērniem par 25 eiro, tas sasniegs 109 eiro, savukārt neapliekamais minimums netiks palielināts.

Tāpat tikšanās laikā panākta vienošanās, ka pašvaldībām būs jānodrošina adekvāts līdzmaksājums privāto bērnudārzu vai aukļu pieejamībai to bērnu vecākiem, kuriem rindu dēļ nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzos.

Kā ziņots, Saeima šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2016.gada valsts budžeta projektu.

Galīgajā lasījumā valsts budžetu Saeima skatīs 30.novembrī, savukārt priekšlikumus uz 2.lasījumu varēs iesniegt līdz 6.novembra plkst.17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu