Itālijas ārlietu ministrs: Grieķijas krīzē nav vainojami «ļaunie vācieši»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Grieķiem ir pašiem savi līderi, kurus vainot par valsts krīzi un nevis «ļaunos vāciešus», otrdien izteicās Itālijas ārlietu ministrs Paolo Džentiloni.

Pašreizējā krīzē «nav vainojami ļaunie vācieši, bet tā ir Grieķijas valdību atbildība, kas sekojušas cita citai šos pēdējos 15-20 gadus,» intervijā itāļu laikrakstam «Corriere della Sera» norāda Džentiloni.

Vācija bijusi viena no aktīvākajām valstīm, kas pieprasījusi Grieķijai īstenot taupības pasākumus apmaiņā pret finansiālu palīdzību.

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien izteicās, ka nosacījumi jaunai Grieķijas glābšanas programmai «pagaidām vēl nav ievēroti».

Grieķijā svētdien aizvadītajā referendumā 61,31% grieķu nobalsoja pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas pieprasīja papildu nodokļu paaugstinājumus un pabalstu samazinājumus. Tādējādi palielinājies risks, ka valsts varētu izstāties no eirozonas.

«Situāciju «Nē» balsojums Grieķijas referendumā nav atrisinājis. Šis balsojums pierādījis to, ka [Grieķijas premjeru Aleksi] Cipru atbalsta vairums grieķu. Taču tas nav risinājums,» uzskata Džentiloni.

Kā ziņots, eirozonas valstu līderi otrdien pulcēsies uz ārkārtas sanāksmi, lai pārrunātu turpmāko rīcību pēc Grieķijas referenduma.

Plānots, ka samits sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Pirms samita paredzēta arī eirozonas dalībvalstu finanšu ministru sanāksme, kas sāksies plkst. 14 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu