Saistību restrukturizācija pret ERAB varētu palielināt Latvijas šā gada budžeta deficītu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdībai restrukturizējot 2009.gadā uzņemtās 126,6 miljonu eiro lielās saistības pret Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB) par tās dalību «Parex» glābšanā, varētu par 0,1-0,4 procentpunktiem palielināties Latvijas šā gada budžeta deficīts, apstiprināja Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš gan uzsvēra, ka «tas ir fiskāli neitrāls pasākums, jo neietekmē strukturālo deficītu, tāpat kā jebkura aizdevuma atmaksa aizdevējiem».

Par to, ka maksājums varētu pat par 0,4 procentpunktiem palielināt Latvijas šā gada budžeta deficītu, liecina Eiropas Komisijas (EK) šodien publicētās aplēses.

Privatizācijas aģentūras pārstāvis Guntis Kārkliņš portālam «lsm.lv» apliecinājis, ka valdībai ir jālemj par saistībām, kas iziriet no līgumiem ar ERAB, un šīs saistības ir jānokārto, bet, kā tas notiks, par to lems valdība. Pašlaik notiekot darbs pie saistību restrukturizācijas.

ERAB patlaban pieder 25% no bankas «Citadele» un 12,7% no problemātisko aktīvu pārvaldītājas «Reverta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu