Aprīļa vidū nokrišņu daudzums Latvijā divas reizes pārsniedzis ierastos rādītājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Aprīļa vidū nokrišņu daudzums Latvijā ir bijis divas reizes lielāks par otrās dekādes normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Aizvadītā dekāde bijusi nokrišņiem bagāta - nolijušo nokrišņu daudzums bija 29,4 milimetri, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedza dekādes normu. Vislielākais nokrišņu daudzums fiksēts 16.aprīlī, kad diennakts nokrišņu daudzums 10 novērojumu stacijās pārsniedza visas attiecīgās dekādes nokrišņu daudzuma normu. Vismaz vienā no novērojumu stacijām diennakts nokrišņu daudzums pārspēja visas dekādes nokrišņu daudzuma normu arī 13. un 15.aprīlī.

Laika apstākļus aprīļa vidū noteica augsta spiediena apgabals, līdz ar to laiks bija silts un saulains. Vissiltākā diena šajā periodā bija 11.aprīlis, kad gaisa temperatūra pakāpās līdz plus 20,9 grādiem. Šajā dienā kopumā 12 novērojumu stacijās tika pārspēti siltuma rekordi. Tomēr jau 13.aprīlī Latvijā ieplūda aukstākas gaisa masas, līdz ar to kļuva vēss. Vidējā gaisa temperatūra šajā dekādē bija plus 5,3 grādi, kas ir vien 0,4 grādus siltāk par dekādes normu.

Saules spīdēšanas ilgums šajā dekādē sasniedza normas robežu - bija 95% no normas.

Tāpat aprīļa otrā dekādē bieži bija brāzmains vējš, kas vētras spēku sasniedza Kolkā, Dobelē un Rucavā, kur maksimālais brāzmu ātrums bija 22 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu