Jaunā lidostas vadītāja prioritātes - budžets un nozares stratēģija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja Andra Liepiņa īstermiņa prioritāte ir lidostas budžets, savukārt ilgtermiņa - kopējās aviācijas nozares stratēģijas izstrāde.

Latvijas Radio atzina Liepiņš, viņam aviācijas nozare nav sveša, jo pēdējos trīs gadus viņš darbojies «airBaltic» padomē, kur darbs esot bijis intensīvs. Viņš sekojis līdzi tiem nepieciešamajiem pasākumiem, kas veicami, restrukturizējot nacionālo aviokompāniju «airBaltic». Nākamajos mēnešos būtiski esot strādāt pie kopējās aviācijas nozares stratēģijas sadarbībā gan ar Satiksmes ministriju, gan nacionālo lidsabiedrību. Tā tad arī būšot svarīgākā prioritāte nākamajam gadam. Savukārt tuvākās prioritātes esot budžeta apstiprināšana nākamajam gadam, kā arī biznesa plāna un attīstības plāna nākamajiem gadiem izveide un apstiprināšana Satiksmes ministrijā.

Liepiņam esot bijušas sarunas gan ar satiksmes ministru, gan kapitāldaļu turētāju par tuvākajiem soļiem, un par tiem viedokļu sakritība esot pilnībā. Turpmāk esot svarīga regulāra diskusija un savstarpēja informācijas uzturēšana.

Tiesvedības lidostai nākot līdz no pagātnes, un pagātne pēc iespējas ātrāk esot «jānokopj». Tas attiecoties gan uz «Ryanair», gan lietuviešu «FlyLAL». Tāpat neesot normāla situācija, ka ir tiesvedība starp lidostu un «airBaltic» un bijušajiem lidostas darbiniekiem. Tie esot jautājumi, kuri tuvāko nedēļu un mēnešu laikā esot jāatrisina.

Liepiņš uzsvēra, ka lidostai ir spēcīga juridiskā dienesta vadība, kā arī spēcīgs personāls. Šodien viņš esot ticies ar struktūrvienību vadītājiem un aprunājis svarīgākos jautājumus. Tālāk jau esot daudz detalizētāk jāsaprot, kur ir problēmas un kā tās risināt.

Kā ziņots, šodien Satiksmes ministrija (SM) ir iecēlusi Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Liepiņu par VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» jauno valdes priekšsēdētāju.

Kā skaidro SM pārstāvji, Liepiņš amatā iecelts, ņemot vērā viņa zināšanas un izpratni par aviācijas nozari, kā arī pieredzi, vadot nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» padomi, un darbu valsts pārvaldē, strādājot par Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku.

Par lidostas valdes locekli iecelts būvkompānijas «Velve» valdes loceklis Ilmārs Upenieks. Viņš esot ar ilgstošu pieredzi vairāku uzņēmumu vadībā, strādājis starptautiskajā tirgū, kā arī viņam esot zināšanas finanšu vadībā. Upenieks ir ieguvis vadības maģistra grādu (Executive MBA) Rīgas Biznesa skolā.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka Upeniekam kā valsts amatpersonai būs jāpamet valdes locekļa amats uzņēmumā, kurā viņš darbojies līdz šim, tātad būvfirmā «Velve». Ministrijas pārstāvji noraida bažas par iespējamiem interešu konfliktiem saistībā ar līdzšinējo darba devēju, jo, pieņemot piedāvājumu, ir pašsaprotami, ka amatpersonai jāievēro Interešu konflikta likuma normas.

Tāpat ministrijā uzsver, ka patlaban primārais bija komplektēt valdi trīs cilvēku sastāvā, lai svētku laikā lidosta pilnvērtīgi spētu funkcionēt. Pārējie divi valdes locekļi tikšot meklēti, taču tas vairs neesot ārkārtas steidzamības jautājums.

Kā ziņots, šonedēļ Satiksmes ministrija kā uzņēmuma akcionārs pieņēma lidostas valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka un trīs valdes locekļu Olitas Augustovskas, Anda Damlica un Raimonda Rožkalna atlūgumus, pusēm savstarpēji vienojoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu