Nodokļu brīvdienas Krievijas sankciju dēļ VID līdz šim lūdzis 31 uzņēmums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/bellephotos

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ar lūgumu piešķirt nodokļu brīvdienas saistībā ar Krievijas noteikto embargo līdz šim vērsies 31 uzņēmums.

Līdz piektdienai VID bija saņemti 37 iesniegumi no 31 nodokļu maksātāja, kuros par iemeslu nodokļu sadalīšanai termiņos uzņēmumi minējuši situāciju Krievijas tirgū un eksporta samazinājumu uz Krieviju.

Šobrīd VID ir sagatavojis 19 pozitīvus lēmumus par nodokļu sadalīšanu termiņos kopumā 475 400 eiro apmērā.

Septiņi iesniegumi ir atsaukti, viens lēmums ir atlikts līdz VID ģenerāldirektora lēmuma pieņemšanai audita lietā, piecos gadījumos nodokļu sadalīšana termiņos ir atteikta, bet pieci iesniegumi ir izskatīšanas procesā.

Tostarp 11 komersantu darbības veids ir kravu pārvadājumi pa autoceļiem, četru komersantu darbības veids ir jauktā lauksaimniecība (augkopība un lopkopība), triju - vairumtirdzniecība, vēl triju - gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošana, gaļas pārstrāde un konservēšana, bet pa divu komersantu darbības veidam ir piena lopkopība, zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrādi un konservēšana, kā arī pārējās transporta palīgdarbības.

Tāpat arī pa vienam komersantam ir no tādām jomām kā jūras zvejniecība, piena produktu ražošana, piena pārstrāde un siera ražošana, gaļas un gaļas produktu vairumtirdzniecība, kā arī loģistikas un kravu tranzīta nodrošinājuma pakalpojumi.

Iesniegumos komersanti norāda, ka politiskā situācija un sankcijas būtiski ietekmē komersantu naudas plūsmu un debitoru naudas plūsmu, izraisa preču un pakalpojumu cenu samazinājumu tirgū, komersantu ienākumu samazinājumu.

Pēc VID sniegtās informācijas, dienests ir tiesīgs piešķirt nodokļu maksātājiem nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu vienā nodokļu un citu budžetā ieskaitāmo maksājumu veidā četras reizes kalendārā gada laikā. Lai saņemtu nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu, iesniegums jāiesniedz VID ne vēlāk kā mēnesi pēc maksājuma termiņa iestāšanās. Izskatot nodokļu maksātāja motivētu iesniegumu, VID izvērtē nodokļu maksātāja faktisko finansiālo stāvokli, kā arī ņem vērā to, vai nodokļu maksātājs ievēro konkrēto nodokli regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos nodokļu kārtējo maksājumu samaksas termiņus, kā arī to, vai nodokļu maksātājam agrāk ir ticis piešķirts nodokļu maksājumu pagarinājuma termiņš, un vai nodokļu maksātājs ir ievērojis lēmumā par samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu noteiktos termiņus.

Tāpat VID vērtē, vai nodokļu maksātājs ievēro nodokļu jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos nodokļu un informatīvo deklarāciju iesniegšanas termiņus, kā arī to, vai nodokļu maksātājs sadarbojas ar nodokļu administrāciju, un to, vai pēdējās nodokļu revīzijas (audita) laikā nodokļu maksātājam nav konstatēti pārkāpumi.

Jau ziņots, ka Krievijas valdība 7.augustā nolēma uz gadu noteikt pilnīgu embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, reaģējot uz to, ka šīs valstis ir noteikušas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodarbojas ar nodokļu administrēšanu, īsteno muitas politiku, nodrošina valsts fiskālo interešu un sabiedrības aizsardzību un attīsta godīgai komercdarbībai labvēlīgu vidi. VID darbu sāka 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu