Rīgā jaunie «Solaris» autobusi piecu gadu laikā nomainīs vecākos (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Piecu gadu laikā jaunie «Solaris» autobusi, kuri iepirkti par 58,3 miljoniem eiro, pakāpeniski nomainīs vecos transportlīdzekļus, kuriem beidzies ekspluatācijas laiks, informēja «Rīgas satiksmē». Ar jaunajiem autobusiem tiks aizvietoti tie, kuru ekspluatācijas laiks - 12 gadi - ir beidzies, un patlaban tāds ir 121 autobuss, savukārt pēc pieciem gadiem ekspluatācijas laiks būs beidzies arī pārējiem 311 autobusiem.

Jaunie autobusi tiks piegādāti piecu gadu laikā. 60 no jaunajiem autobusiem būs 12 metrus gari, 115 - 18 metrus gari. Visi autobusi būs ar zemo grīdu. Plānotais kalpošanas laiks ir 12 gadi ar nobraukumu līdz 70 000 kilometru gadā, garantija darbosies divus gadus. Autobusiem būs izbīdāma platforma ar elektromehānisko pievadu - lai apkalpotu personas ar invaliditāti, būs arī apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma un integrētā borta informācijas sistēma. Autobusu papildaprīkojums paredz arī iekšējos LCD monitorus informācijas pārraidīšanai.

Kā norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), papildinātais autobusu parks ļaus plānot arī jaunus sabiedriskā transporta maršrutus, piemēram, pār Dienvidu tiltu, kā arī savienojot pilsētas ziemeļus ar centru pār pārvadu gar VEF Kultūras pili.

Mērs arī atzina, ka ir ļoti svarīgi modernizēt sabiedrisko transportu tieši tagad, kad pašvaldība aicina iedzīvotājus mainīt savus pārvietošanās paradumus. «Sabiedriskais transports Rīgā tiek un tiks uzlabots, lai motivētu iedzīvotājus pārsēsties no savām automašīnām uz pilsētas sabiedrisko transportu,» stāstīja Ušakovs.

Kā ziņots, 2013.gadā noslēdzās autobusu iepirkuma procedūra, kurā par izdevīgāko izvirzītajām prasībām tika atzīts «Solaris Bus&Coach S.A.» piedāvājums. Līgums paredz 175 autobusu iegādi par kopējo summu 58,3 miljoni eiro ar atmaksas periodu - desmit gadi. Pirmie 35 autobusi tiks saņemti līdz šī gada beigām.

«Rīgas satiksme» apkalpo 53 autobusu maršrutus, gadā nobraucot vairāk nekā 27 miljonus kilometru. Uzņēmumam kopumā ir 432 autobusi, no kuriem 140 autobusi ir 18 metrus gari, 72 autobusi - 15 metrus gari, bet pārējie 220 autobusi ir 12 metrus gari un īsāki.

Statistika liecina, ka 2010.gadā autobusos tika pārvadāti 57,6 miljoni pasažieru, 2011.gadā to skaits palielinājās līdz 62,2 miljoniem pasažieru, 2012.gadā - līdz 64,4 miljoniem, bet 2013.gadā - 68,5 miljoniem. Tādējādi četru gadu laikā autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir palielinājies gandrīz par 11 miljoniem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu