Lekcija par animācijas kino vēsturi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 19.septembrī, starptautiskais kino forums "Arsenāls" rīkos lekciju "Multenes un meldiņi", kas būs ekskurss animācijas kino vēsturē un to pavadošajā mūzikā.

Lekcija no plkst.14 līdz 16 notiks viesnīcā "Europa City Riga Hotel", un to vadīs Niks un Nensija Felpsi.

Niks Felpss ir viens no slavenākajiem mūsdienu animācijas filmu komponistiem un mēmo filmu apskaņotājiem. Savas radošās karjeras laikā viņš ir sadarbojies ar Tomu Veitsu, Toniju Benetu, Frenku Zapu un daudziem citiem.

Felpss apskaņojis arī daudzas leģendāras mēmās filmas, piemēram, Friča Langa "Metropolis", Bastera Kītona "Šerloks Juniors" un citas. Savukārt Nensija Felpsa ir pasniedzēja, kura lasa lekcijas vairākās Eiropas universitātēs, raksta un analizē procesus mūsdienu animācijā, ir viena no ASIFA biedrēm, kā arī atlasa filmas vairākiem pasaules animācijas filmu festivāliem.

Piektdienas, 19.septembra, vakarā "Arsenāla" klubā "I Love You" plkst.21 notiks Nika Felpsa dzīvais koncerts. Šis koncerts kalpos kā lieliska muzikāla atslodze gan tiem, kas "Arsenāla" laiku pavada skrējienā no viena kinoteātra uz otru, uzsūcot visdažādākās, negaidītākās, kontrastainākās kino pieredzes, gan tiem, kas lēni un mierīgi asimilē kino svētku radītās sajūtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu