Daļai fizisko personu līdz 15.aprīlim jāiesniedz deklarācijas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka daļai fizisko personu - saimnieciskās darbības veicēju līdz šī gada 15.aprīlim jāiesniedz VID ziņojums par pašnodarbinātā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 1.ceturksnī, mikrouzņēmumu nodokļa deklarācija par 1.ceturksni, bet līdz 20.aprīlim - PVN taksācijas perioda deklarācija par 2014.gada martu vai 2014.gada 1.ceturksni. Šīs un citas nodokļu un informatīvās deklarācijas ir obligāti jāiesniedz elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu ( EDS).

Tādēļ aicinām fiziskās personas, kuras veic saimniecisko darbību, laikus noslēgt līgumu ar VID par EDS izmantošanu, kā arī apmeklēt VID bezmaksas seminārus visā Latvijā par VID EDS lietošanu. Aktuālā informācija par semināriem pieejama www.vid.gov.lv sadaļā «Semināri nodokļu maksātājiem».

Šobrīd iespējams pieteikties EDS līguma parakstīšanai noteiktā VID klientu apkalpošanas centrā un laikā, iepriekš piezvanot uz sev tuvāko klientu apkalpošanas centru un vienojoties ar konsultantu par piemērotāko līguma parakstīšanas datumu un laiku. VID klientu apkalpošanas centru tālruņi, kur iespējams pieteikties EDS līguma parakstīšanai, pieejami sadaļā Kontakti/Pieteikšanās EDS līguma noslēgšanai. Nepieciešamības gadījumā konsultants arī parādīs, kā praktiski darboties ar EDS.

Pēc līguma noslēgšanas piecu darba dienu laikā uz iesniegumā norādīto lietotāja elektroniskā pasta adresi tiks nosūtīts identifikators un sākotnējā parole, lai varētu uzsākt darbu EDS.

Gadījumā, ja fiziskā persona - saimnieciskās darbības veicējs līdz attiecīgās deklarācijas iesniegšanas termiņa beigām nav paguvis kļūt par VID EDS lietotāju, VID klientu apkalpošanas centra darbinieki deklarāciju pieņems arī papīra formā un vienlaicīgi organizēs līguma par EDS lietošanu noslēgšanu.

Plašāka informācija par deklarāciju iesniegšanas termiņiem pieejama VID mājaslapā www.vid.gov.lv sadaļā Noderīgi > Pārskatu un deklarāciju iesniegšanas un nodokļu nomaksas termiņi.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID Informatīvo tālruni 1898, izvēloties pirmo tēmu «Nodokļi», konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī sūtīt savu jautājumu, izmantojot VID mājaslapas sadaļu Kontakti / Uzdot jautājumu VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu