Internetā atrodama Mobilly atskaite ar automašīnu numura zīmēm (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Rīgas satiksmes» izveidotās stāvvietu norēķinu sistēmas «SMSRīga» mājaslapā ir publicēts fails, kas satur atskaiti no «Mobilly» stāvvietu norēķinu sistēmas. Kā pārliecinājās «Nozare.lv», mājaslapā «https://parkssms.rigassatiksme.lv» pieejamajā failā atrodami dati par noteiktā stāvvietu zonā esošajiem spēkratiem.

Kā paskaidroja SIA «CityCredit» direktors Kārlis Andersons, atrastie dati ir standarta atskaite no viņu izveidotās «Mobilly» sistēmas, kas satur informāciju par to automašīnu numura zīmēm, kas konkrētajā laika posmā izmanto kādas stāvvietu zonas pakalpojumus.

Kaut arī šāda veida datus nav aizliegts publicēt, tomēr Andersons norādīja, ka līdzīgas atskaites «Mobilly» platforma nekad nav publicējusi, jo uzskata, ka klientiem nepatiktu, ja kāds uzzinātu, kur atrodas viņu auto.

To, kādēļ šāds fails atrodams konkurentu sistēmā, Andersons paskaidrot nemācēja, minot, ka to «SMSRīga» izstrādātāji varētu būt izmantojuši savas sistēmas testēšanai.

Kā vēstīts, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» iespējamā līguma laušana ar pakalpojumu apmaksas platformu «Mobilly» pievērsusi Konkurences padomes (KP) uzmanību, raisot bažas par iespējamu «Rīgas satiksmes» dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KP pārstāve Inita Kabanova biznesa pauda cerību, ka «Rīgas satiksme» saprot savu īpašo atbildību un neizmantos ļaunprātīgi savu iespējamo dominējošo stāvokli, ierobežojot konkurenci tur, kur tā reāli var pastāvēt un kur patērētājiem var tikt nodrošinātas brīvas izvēles iespējas.

Jau ziņots, ka Andersons un viens no pakalpojumu apmaksas platformas «Mobilly» līdzīpašniekiem Normunds Bergs ir izteikuši minējumus, ka «Rīgas satiksme» savu sistēmu varētu būt kopējusi no «Mobilly».

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA skaidroja, ka sadarbība ar «Mobilly» turpināsies, taču uzņēmums izveidojis jaunu sistēmu norēķiniem par autostāvvietu izmantošanu Rīgā ar īsziņu un interneta starpniecību, kas darbosies paralēli «Mobilly» pakalpojumiem.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) tviterī izplatījis paziņojumu, ka lauzt līgumu ar «Mobilly» neviens negrasās. «Rīgas satiksme» pilnveido savu apmaksas sistēmu, jo uzņēmumam tas ir izdevīgāk - privāts starpnieks, kā «Mobilly», izmaksā dārgāk, jo tam vēl ir jāmaksā komisijas maksa par sniegtajiem pakalpojumiem.

Tikmēr sociālajos tīklos publiskotajā vēstulē, ko «Rīgas satiksmes» vārdā nosūtījis jaunveidotais uzņēmums «SMSRīga», norādīts, ka no 2014.gada 1.jūnija «Rīgas satiksme» pārtrauks sadarbību ar SIA «CityCredit» jeb «Mobilly».

«Mobilly» ļauj norēķināties par stāvvietām ar īsziņas vai mobilā telefona aplikācijas starpniecību, izvairoties no maksas automātiem un sīknaudas meklēšanas. «Mobilly» var izmantot ne tikai «Rīgas satiksmes» stāvvietās, bet arī «EuroPark Latvia», Liepājas, Daugavpils un Carnikavas autostāvvietās, kā arī apmaksāt taksometru, nopirkt vilciena biļetes un citus pakalpojumus.

«Mobilly» veido un uztur SIA «CityCredit». Normundam Bergam pieder 40% uzņēmuma daļu, Jānim Bergam pieder 30%, bet vēl 30% pieder Uldim Pabērzim. Pabērzis ir arī valdes loceklis, savukārt «CityCredit» valdes priekšsēdētājs ir Kārlis Andersons, liecina SIA «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu