Ašeradens: Latvijas ekonomika turpmākajos trijos gados augs par vismaz 3% ik gadu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas ekonomika turpmākajos trijos gados augs par vismaz 3% ik gadu, šodien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sapulcē sacīja Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš norādīja, ka par spīti neskaidrībām politiskajā vidē, Latvijas ekonomika attīstās labi. Tostarp iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme ir stabila, darba algu pieaugums pērn sasniedza 5%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kā arī Latvijā ir iedarbināti Eiropas Savienības (ES) fondu mehānismi.

Pēc Ašeradena teiktā, Latvijā ekonomikas izaugsme nākamajos trijos gados nebūs zemāka par 3%, ja nenotiks kādi ģeopolitiski satricinājumi, kas situāciju varētu mainīt.

Tāpat ministrs norādīja, ka šis ir izcils brīdis, lai veiktu reformas, koncentrējoties uz tautsaimniecības struktūru, produktivitāti, eksportu un investīcijām cilvēkkapitālā.

Komentējot Finanšu ministrijas izstrādātās izmaiņas nodokļu politikā, ministrs norādīja, ka Ekonomikas ministrijas skatījumā nulles likme reinvestētajai peļņai dos iespēju uzņēmējiem vairāk līdzekļu ieguldīt attīstībā. Savukārt plānotā iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) reforma palīdzēs cīnīties ar ēnu ekonomiku, jo nelielas saimnieciskās darbības veicējiem tādējādi tiks piedāvāts cits nodokļu slogs.

Pēc viņa teiktā, akceptējams arī mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmes pieaugums līdz 15%, taču būtu jādomā, kādā veidā ierobežot negodprātīgus komersantus, kas izmanto MUN režīmu.

Kopumā, pēc ekonomikas ministra teiktā, izstrādātā nodokļu reforma ir stimulējoša tautsaimniecības attīstībai un palīdzēs apkarot ēnu ekonomiku.

Jau vēstīts, ka šodien notiek ikgadējā LDDK biedru sapulce, kurā plānots atskatīties uz paveikto un kopā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski diskutēt par nodokļu reformu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu