ANO aicina pasaules lielvaras neaizmirst Sīrijas konfliktu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

ANO Bēgļu lietu pārvaldei (UNHCR) ir jābūt gatavai gadījumā, ja Ukrainas krīzes rezultātā cilvēki sāktu pamest Krimu, taču vislielāko satraukumu rada iespējamā katastrofa, kas varētu izraisīties, ja starptautiskā sabiedrība novērstu savu uzmanību no Sīrijas konflikta, otrdien brīdināja UNHCR augstais komisārs Antoniu Guterišs.

Pēc viņa teiktā, ASV un Krievijai pēc Ženēvas sarunu izjukšanas nav izdevies gūt nozīmīgu progresu, cenšoties panākt Sīrijas karojošo pušu sarunas, jo ASV un Krieviju šobrīd vairāk nodarbina notikumi Ukrainā.

«Laikā, kad mums ir nepieciešams, lai pasaulē nozīmīgākās valstis sanāktu kopā, lai mazinātu domstarpības un censtos rast iespēju nodrošināt mieru Sīrijā, ap Ukrainu valdošā spriedze acīmredzami nepalīdz,» norādīja Guterišs.

«Es ceru, ka tie, kuriem ir vislielākā atbildība pasaules jautājumos, varēs saprast, ka Sīrijas aizmiršana būtu pilnīga katastrofa,» brīdināja komisārs.

Viņš arī apliecināja, ka ANO Bēgļu lietu pārvalde gatavojas iespējamībai, ka Krimas iedzīvotāji varētu doties bēgļu gaitās, un uz Ukrainu devušies pārvaldes darbinieki, lai uzraudzītu situāciju.

«Mēs gatavojamies jebkādai iedzīvotāju kustībai, kas varētu notikt,» sacīja komisārs. «Līdz šim tas nav noticis būtiskā apmērā, un mēs ceram, ka no tā izdosies izvairīties.»

«Mēs ceram, ka lietas neattīstīsies tā, ka liels cilvēku skaits tiks pārvietots. Mums pasaulē ir pietiekamas bēgļu un pārvietoto personu problēmas, un mēs varam iztikt bez jaunas masveida pārvietošanās,» atzina Guterišs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu