Lielākais nodokļu parādnieks: VID parādu ir safabricējis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmējs Jevgeņijs Jakovļevs, kuru Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada septembrī ar 13,55 miljoniem latu ierindojis valsts lielāko nodokļu nemaksātāju skaitā, šo parādu vērtē kā safabricējumu.

Tiesu pret VID uzvarēšot

Jakovļevs sacīja, ka uzrēķinu ir apstrīdējis administratīvajā tiesā. Viņš pauda pārliecību, ka, ja ne pirmās, tad apelācijas instances tiesu pret VID noteikti uzvarēs.

Viņš pastāstīja, ka jau kopš 2003.gada nodarbojies ar vekseļu tirdzniecību, proti, uzpircis uzņēmumu vekseļus par parādsaistībām un tad tos pārdevis tālāk, un šo darbību arī deklarējis VID iesniegtajās deklarācijās un samaksājis nodokļus.

VID par darījumiem bijis lietas kursā

Par šiem darījumiem Jakovļevam esot saglabāti visi līgumi, un VID par šo darbību bijis lietas kursā visus šos gadus,

taču tad ticis veikts audits un VID uzrēķinājis nodokli saistībā ar vekseļu pirkumiem. Jakovļevs pauda neizpratni par šādu VID rīcību, paužot neizpratni, kā viņš būtu varējis pārdot ko tādu, ko nebūtu nopircis.

Gadījumā, ja tā būtu, tad būtu sākts kriminālprocess par zādzību vai krāpšanu, savukārt, ja vekseļi viņam būtu uzdāvināti, tad arī šie darījumi būtu deklarējami.

Nekad nav nodarbojies ar nekustamo īpašumu darījumiem

Jakovļevs uzsvēra, ka nekad nav nodarbojies ar nekustamo īpašumu darījumiem. Viņš arī retoriski vaicāja: nez cik daudzi nekustamie īpašumi būtu jāpārdod, lai uzrēķinātu šādu nodokļu summu.

SIA "Namu pārvalde "Maskavas"", kuras vienīgais īpašnieks ir Jakovļevs, apsaimnieko vienu namu ar 18 dzīvokļiem.

Pats dzīvo Zviedrijā

Tāpat kā patiesībai neatbilstošu Jakovļevs novērtēja argumentu, ka VID it kā ar viņu pašu neesot varējis sazināties, tāpēc šā gada pavasarī paziņojums par viņa parādu publicēts "Latvijas Vēstnesī". Viņš pastāstīja, ka dzīvo Zviedrijā un uz šo adresi, kā arī uz viņa advokāta adresi Latvijā arī VID sūtot visu korespondenci.

Sākta tiesvedība

Pēc Jakovļeva pieteikuma Administratīvajā rajona tiesā 15.septembrī sākta tiesvedība par šā gada 1.jūlija VID lēmuma tiesiskumu. Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka VID Jakovļevu ar 13,55 miljonu latu nodokļu parādu šā gada septembra sākumā ierindoja pirmajā vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu