Ventspils ostā ienācis lielākais kuģis ostas vēsturē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: portofventspils.lv

Šodien pusdienas laikā Ventspils ostā ienācis lielākais kuģis ostas vēsturē, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Ieviņa.

281 metru garais un 48,2 metrus platais tankkuģis «Hrvatska» pēc garuma un kravnesības ir lielākais kuģis, kāds pabijis Ventspils ostā. Kuģa kravnesība ir 166 447 tonnas. 2005.gadā būvētais tankkuģis, kas kuģo ar Horvātijas karogu, Ventspilī ieradies pēc mazuta kravas un pietauvojies pie 32.piestātnes ostas lejamkravu rajonā. Plānots, ka «Hrvatska» pēc kravas uzņemšanas Ventspils ostu atstās 28.maija vakarā vai nākamās dienas rītā.

Līdz šim garākais kuģis, kāds ienācis Ventspils ostā, bija 280 metru garais tankkuģis «Jerom», kas Ventspilī pabija 2000.gadā. Savukārt lielākā kravnesība (165 293 tonnas) līdz šim bijusi tankkuģim «Ingeborg», kas Ventspils ostā ienāca 2004.gadā.

Kā skaidroja Ieviņa, Ventspils ostā ir veikti visi nepieciešamie infrastruktūras sakārtošanas un uzturēšanas darbi, lai tajā varētu uzņemt lielākos kuģus, kādi var ienākt Baltijas jūrā, – ar maksimālo iegrimi 15 metri. Iespēja fraktēt lielākus kuģus ievērojami samazina kravu pārvadātāju izmaksas, tā paaugstinot Ventspils ostas konkurētspēju. Vienlaikus Ventspils brīvostas pārvalde ostas pakalpojumus Ventspilī nodrošina par zemākajām ostu maksām starp Baltijas jūras austrumkrasta ostām, piebilda brīvostas pārvaldes pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu