«Rail Baltica» projekta mērniecības darbiem pieteikušies pieci Latvijas uzņēmumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas platuma sliežu dzelzceļa līnijas «Rail Baltica» ieviesējs Latvijā uzņēmums «Eiropas dzelzceļa līnijas» atklātā konkursā par zemes ierīcības projektēšanas, kadastrālās uzmērīšanas un robežu ierīkošanas darbu veikšanu nekustamajiem īpašumiem, kas saistīti ar «Rail Baltica» būvniecību Latvijas teritorijā, saņēmis piecu Latvijas uzņēmumu piedāvājumus.

Uzņēmuma pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka pieteikumu iesniegusi SIA «Baltex Group», SIA «A2 Grupa», SIA «Latvijasmernieks.lv», SIA «Metrum» un SIA «Delta Kompānija».

Iepirkuma komisija plāno konkursa rezultātus paziņot jūnijā. Līdz tam, lai atlasītu pretendentus, ar kuriem tiks slēgta Vispārīgā vienošanās, komisija, atbilstoši konkursa nolikumam, vērtēs pretendenta kvalifikāciju, pretendentu tehniskos piedāvājumus, pretendentu finanšu piedāvājumus un publisko iepirkuma likuma 39.panta izslēgšanas noteikumus attiecībā uz pretendentiem.

«Konkurss ir viens no sagatavošanās darbiem nekustamo īpašumu atsavināšanai. Īpašniekiem nebūs papildu izdevumu, jo «Eiropas dzelzceļa līnijas» segs visus izdevumus, kas saistīti ar īpašuma robežu sakārtošanu un nekustamā īpašuma reģistrāciju valsts kadastra informācijas sistēmā,» skaidroja «Eiropas zzelzceļa līniju» Projektu ieviešanas departamenta direktors Kaspars Vingris.

Viņš arī informēja, ka Vispārīgo ienošanos paredzēts slēgt ar ne mazāk kā trim un ne vairāk kā pieciem pretendentiem. Kvalificētie pretendenti savā starpā konkurēs par darbu konkrētiem zemes gabaliem, nodrošinot konkurenci un zemāko cenu, tādējādi efektīvāk tiks izmantoti projektā «Rail Baltica» pieejamie finanšu resursi.

«Jau iepriekš, «Rail Baltica» Latvijas posma detalizētās tehniskās izpētes un ietekmes uz vidi novērtējuma ietvaros, tika apzināti nekustamie īpašumi, kurus skars «Rail Baltica» trase. Gadījumos, kad projekta realizācijai nepieciešama zemesgabala daļa vai daļas, ir nepieciešami zemes ierīcības izstrādes un zemes robežu kadastrālās uzmērīšanas darbi. Šo darbu nodrošināšanai arī bija izsludināts minētais iepirkums,» teica Vingris.

Vispārīgās vienošanās termiņš būs 48 mēneši no Vispārīgās vienošanās spēkā stāšanās dienas vai līdz Vispārīgās vienošanās kopējās summas 1,35 miljonu eiro bez PVN sasniegšanai.

Iepirkums tiek finansēts no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta projekta «1435 milimetru (mm) standarta platuma dzelzceļa līnijas «Rail Baltic/Rail Baltica» (RB) attīstības koridors caur Igauniju, Latviju un Lietuvu» finanšu līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Rail Baltica projekts paredz jaunas 1435 mm jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs, lai ar ātru un videi draudzīgu dzelzceļa transporta satiksmi savienotu metropoles Tallinu-Rīgu-Kauņu-Varšavu–Berlīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu