Šajās brīvdienās Rīgā sāks piedāvāt atpūtas kuģīšu pakalpojumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šīs nedēļas nogalē uzņēmums SIA «Jaunā Vecrīga» atklās sezonu un atpūtas kuģītis «Vecrīga» sāks piedāvāt maršrutus pa Daugavu, norādīja kompānijas pārstāvis Māris Klaužs.

Klaužs skaidro, ka atpūtas kuģis «Vecrīga» ir izgājis visas drošības pārbaudes Jūras administrācijā, līdz ar to šajā nedēļas nogalē tas var sākt darbu. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, pārējie uzņēmēji to vēl nav paspējuši izdarīt, līdz ar to savus pakalpojumus sāks piedāvāt vēlāk.

Šajā sezonā uzņēmums orientējas gan uz ārvalstu, gan vietējiem klientiem, taču esot skaidrs, ka Krievijas tūristu skaits būs mazāks. Plānots gan piesaistīt citu valstu tūristus. Kuģim «Vecrīga» esot izveidots jauns interjers, savukārt pa Rīgas kanālu tikšot ar laiku piedāvāti divu kuģīšu pakalpojumi.

Klaužs prognozē, ka kuģošanu šosezon varētu traucēt ātrlaivas Daugavā.

Esot arī nosūtīta vēstule Rīgas domes Satiksmes departamentam ar lūgumu ierobežot ātrumu starp Vanšu un Salu tiltu, taču uz aptuveni 30 kapteiņu parakstīto vēstuli pozitīva reakcija pagaidām nav sekojusi.

Uzņēmuma pārstāvis arī norāda, ka

kompāniju neapmierinot fakts, ka Rīgas dome par piestātņu izmantošanu mēnesī prasa aptuveni 1400 eiro lielu nomas maksu, kas esot par «pliku sienu,

bez jebkādiem labiekārtošanas darbiem un bez ūdensvada».

Iepriekš Rīgas dome bija izsludinājusi rakstisku izsoli brīvajām Daugavas krastmalas stacionārajām un pagaidu piestātnēm. Kopumā 8.aprīlī tika izsolītas astoņu piestātņu nomas tiesības no 15.aprīļa līdz 15.oktobrim.

Rīgas domes Satiksmes departaments informēja, ka, ņemot vērā pasažieru kuģu īpašnieku lūgumu,

lai paaugstinātu kuģošanas drošību, posmā starp Vanšu tiltu un Salu tiltu esot plānots uzstādīt ātruma ierobežojuma zīmes.

Tāpat tika skaidrots, ka līdz navigācijas sezonas sākumam tiekot veikta visu piestātņu apsekošana un paredzēti sīki remontdarbi, tostarp bojātās koka atvairbrusas atjaunošana piestātnē augšpus Akmens tilta 11.novembra krastmalā. Pārējās iznomātās piestātnes esot apmierinošā stāvoklī, speciāli remonta darbi nav nepieciešami.

Sliktā stāvoklī ir piestātne kreisajā Daugavas krastā starp Akmens tiltu un dzelzceļa tiltu, bet, tā kā tā nav iznomāta, tad nekādi remonta darbi nav plānoti ierobežotā finansējuma dēļ. Izsolē par brīvajām piestātnēm piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti uz divām piestātnēm. Ņemot vērā to, ka šogad beigsies spēkā esošie piestātņu nomas līgumi, 2015.-2016.gada ziemā tiek plānota izsole par piestātņu nomu nākamajam periodam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu