Izskatīs administratīvo lietu pret "Latvijas gāzi".

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vides inspekcija (VVI) šodien izskatīs administratīvo lietu pret AS "Latvijas gāze" (LG) par pārkāpumiem Inčukalna pazemes gāzes krātuves izmantošanā.

Kā aģentūru LETA informēja VVI direktore Sandra Krivmane, administratīvo lietu bija paredzēts izskatīt pirms nedēļas, taču pēc LG lūguma tās izskatīšana tika atlikta. VVI konstatējusi, ka LG ir pārkāpusi likumu "Par zemes dzīlēm", pēc kura uzņēmumam Valsts ģeoloģijas dienestā ir jāizņem licence par zemes dzīļu izmantošanu. Par konstatētajiem pārkāpumiem Inčukalna pazemes gāzes krātuves izmantošanā ir noformēts administratīvais protokols. Par pieļauto pārkāpumu uzņēmumu var sodīt ar naudas sodu no Ls 100 līdz Ls 1000, informēja VVI direktore. Kā ziņots, jūlija sākumā vides ministrs Raimonds Vējonis uzdeva VVI izvērtēt LG darbības atbilstību likuma "Par zemes dzīlēm" prasībām, secinot, ka gāzes uzņēmums ilgstoši darbojies nelikumīgi, jo nav saņēmis licenci zemes dzīļu izmantošanai. Saskaņā ar likumu "Par zemes dzīlēm" zemes dzīļu izmantošana peļņas nolūkos ir pieļaujama, ja ir saņemta attiecīga licence, un LG tā bijusi jāizņem Valsts ģeoloģijas dienestā. Savukārt LG preses sekretārs Vinsents Makaris iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra, ka uzņēmums darbojas atbilstoši Latvijas likumdošanai un ir saņēmis visas nepieciešamās licences dabasgāzes uzglabāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu