Karjeru nolemj beigt Pēteris Skudra (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja vārtsargs Pēteris Skudra nolēmis beigt karjeru, ceturtdien informē lielākais Krievijas sporta laikraksts "Sport-Ekspress".

Līgums starp Skudru un Krievijas superlīgas klubu Novokuzņeckas "Metallurg" lauzts pēc abpusējas vienošanās.

Skudra pagājušo sezonu sāka Maskavas CSKA, taču decembrī no šī kluba viņš tika atlaists. Nedēļu pēc atlaišanas Skudra noslēdza līgumu ar "Metallurg".

Karjeras laikā Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./99.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Kopš 2003.gada Skudra pārstāvēja Krievijas klubus. Pirms nokļūšanas CSKA, viņš aizstāvēja Kazaņas "Ak Bars" un Voskresenkas "Himik" krāsas.

Skudras vārds katru gadu tika locīts saistībā ar spēlēšanu vai nespēlēšanu Latvijas izlasē. Kopš 1997.gada, kad Latvijas izlase debitēja pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Skudra apvainojās uz izlases un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību un katru gadu atteicās spēlēt izlasē. Vēlāk vārtsargs ik pa brīdim solīja palīdzēt komandai, bet izšķirošajā brīdī vai nu atteicās spēlēt, vai nebija sazvanāms.

Šī gada pavasarī Skudra gan piedalījās dažos Latvijas izlases fiziskās sagatavotības treniņos gatavošanas posma sākumā pasaules čempionātam Maskavā, bet pēc dažām dienām paziņoja, ka viņam jādodas uz ASV, lai savestu kārtībā savu veselību.

Latvijas izlases rindās Skudra aizvadīja 12 spēles, bet pieteikts tika vēl 17 mačiem. Šajās spēlēs viņš Ielaida 26 vārtus, vidēji 2,84 vārtus spēlē, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja vienu divminūšu noraidījumu.

Skudra Latvijas izlases rindās piedalījās 1993.gada pasaules čempionātā C grupā, 1994.gada pasaules čempionātā B grupā, kā arī aizvadīja nepilnu spēli Latvijas izlases debijā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā 1997.gadā pret ASV, kad traumas dēļ tika nomainīts otrajā trešdaļā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu