Koris "Aura" izcīnījis uzvaru starptautiskā koru festivālā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes koris "Aura" izcīnījis pirmo vietu jaukto koru grupā 25.Starptautiskajā Franča Šūberta koru konkursā un festivālā, informēja kora diriģents Edgars Vītols.

Koris arī ieguvis Zelta diplomu festivāla laikā notikušajā garīgās mūzikas konkursā. Savukārt festivāla noslēgumā ar īpašu diplomu godināts arī pats kora diriģents.

Pagājušajā nedēļā notikušajā konkursā piedalījās kori no visas pasaules, tostarp no Venecuēlas, Korejas, Austrālijas, Indonēzijas, Krievijas un Eiropas valstīm.

Sīvajā koru konkurencē koris "Aura" izcīnīja iespēju piedalīties konkursa finālā, kurā izpildīja Emīla Dārziņa dziesmu "Lauztās priedes" un latviešu tautasdziesmu "Neba maize pate nāca". Konkursa pirmajā kārtā koris izpildīja Franča Šūberta, Pētera Vaska un Valta Pūces dziesmas, bet garīgās mūzikas konkursā - Jākoba Arkadelta, Antona Bruknera un Romualda Tvardovska skaņdarbus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu