PVD pārbaudīs Latvijā tirgoto pārtikas produktu sastāva atbilstību analoģiskiem produktiem citviet ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) uzdevis Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) izanalizēt vairāku Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto pārtikas produktu sastāvu un noteikt, vai šie produkti ir identiski analoģiskiem viena zīmola identiskā iepakojumā citās Eiropas Savienības (ES) valstīs tirgotajiem produktiem, zināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Pārtikas produktu sastāva atbilstību analoģiskām citās valstīs tirgotām pārtikas precēm nepieciešams pārbaudīt saistībā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera 13.septembrī sacīto, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

«Nav pieņemami, ja viena zīmola produkti dažādās ES valstīs tiek tirgoti atšķirīgā kvalitātē. Ja EK prezidenta teiktais par zemākas kvalitātes pārtikas pārdošanu atsevišķās ES valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, atbilst patiesībai, tad es rosināšu izmaiņas ES normatīvajos dokumentos, kas aizliegtu pārtikas ražošanas uzņēmumiem ražot viena zīmola pārtikas produktus ar atšķirīgu sastāvu,» sacīja Dūklavs.

Zemkopības ministrs arī norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības zināt, kuri ārvalstu pārtikas ražošanas uzņēmumi piekopj negodīgu komercpraksi.

Jau ziņots, ka EK prezidents Žans Klods Junkers 13.septembrī ikgadējā runā par stāvokli ES paziņojis, ka Centrālās un Austrumeiropas valstīs pārdotajiem produktiem dažkārt ir zemākas kvalitātes sastāvdaļas nekā šiem pašiem produktiem Rietumeiropas valstīs, lai gan kvalitātes standartiem jābūt vienādiem visā ES.

EK prezidents arī uzsvēra, ka nepieļaus, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski. Tāpēc jāpiešķir dalībvalstu iestādēm lielākas pilnvaras izskaust nelikumīgu rīcību, ja tāda ir.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu