Aptauja: Populārākie ikgadējā atvaļinājuma galamērķi Latvijas iedzīvotāju vidū ir Itālija un Spānija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Populārākie ikgadējā atvaļinājuma galamērķi Latvijas iedzīvotāju vidū ir Itālija un Spānija, liecina ceļojumu aģentūras SIA «Latvia Tours» aptaujas rezultāti.

Aptaujas dati atklāj, ka atvaļinājumā uz Itāliju šovasar plāno doties piektdaļa jeb 21% aptaujāto, bet uz Spāniju – 19%. Starp populārākajiem galamērķiem ir arī Grieķija, uz kurieni šajā vasarā vēlas doties 7% aptaujāto, kā arī kaimiņvalstis – Lietuva un Igaunija, ko par savu galamērķi izvēlējies identisks skaits (7%) respondentu.

«Latvia Tours» direktore Ieva Keiša norāda, ka Eiropas valstis ar siltu klimatu vienmēr ir bijis populārs galamērķis vietējo iedzīvotāju vidū. «Aptauja gan arī rāda, ka pieaug interese par tālākiem galamērķiem – īpaši Āzijas un Amerikas valstīm, ko atpūtnieki vēlētos apmeklēt nākotnē,» skaidro Keiša.

Atbilstoši aptaujai, kopumā uz ārzemēm ikgadējā atvaļinājumā parasti dodas 80% aptaujāto, bet 20% jeb piektdaļa to pavada Latvijā. Starp mīļākajām atpūtas vietām dzimtenē lielākā daļa iedzīvotāju (43%) minējuši teritorijas pie dabas un jūras, bet desmitā daļa (11%) kā mīļāko atpūtas vietu valstī minējuši Latgales reģionu. Starp atpūtai iecienītām pilsētām atzīmētas Ventspils, Liepāja un Cēsis.

Savukārt, runājot par ikgadējā atvaļinājuma ilgumu, lielākā daļa (41%) raduši doties vienu nedēļu ilgā atpūtā, mazliet mazāk (40%) – divas līdz trīs nedēļas ilgās brīvdienās, bet desmitā daļa (13%) atpūtai ik gadu atvēl pilnu mēnesi. Savukārt 6% aptaujāto dodas dažas dienas ilgā atpūtā, tam veltot mazāk par nedēļu.

«Latvia Tours» aptauja veikta tiešsaistē šā gada jūnija pirmajā nedēļā. Aptaujā piedalījās 211 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 70 gadiem.

Kā ziņots, ceļojumu aģentūras SIA «Latvia Tours» apgrozījums šogad pirmajos piecos mēnešos audzis par 23% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, sasniedzot 8,6 miljonus eiro.

Uzņēmuma apgrozījums 2016.gada pirmajos piecos mēnešos bija septiņu miljonu eiro apmērā. Savukārt «Latvia Tours» 2016.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 152 053 eiro apmērā, liecina informācija «Firmas.lv».

«Latvia Tours» ir viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā. Tā ir dibināta 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 113 820 tūkstoši eiro, un tā pieder investoram no Apvienotās Karalistes Deividam Verjē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu