Par ēdināšanas kompānijas «Lido» valdes priekšsēdētāju iecelts Māris Blumbergs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par ēdināšanas kompānijas AS «Lido» valdes priekšsēdētāju iecelts Māris Blumbergs, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Blumbergs amatā nomainījis līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Ritu Auziņu, kura uzņēmuma valdē darbojusies kopš 2012.gada. Auziņa uzņēmumā strādājusi kopš 1997.gada, ieņemot dažādus amatus, bet kopš 2012.gada viņa bija uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore.

«Lido» pārstāvji norādīja, ka Blumberga mērķis būs turpināt iesākto attīstības kursu uzņēmuma paplašināšanai ārpus Latvijas.

Blumbergs iepriekš konsultējis uzņēmumu finanšu un attīstības jautājumos, bet valdei pievienojās 2016.gada oktobrī. Blumbergam ir plaša pieredze finanšu plānošanā, kontrolē, padziļinātās izpētes veikšanā un investīciju piesaistē, ieņemot vadošus amatus dažādu nozaru uzņēmumos. Viņš ir ieguvis maģistra grādu vadības zinībās Latvijas Universitātē, pirms tam studējis Ventspils augstskolā.

Izmaiņas kompānijas valdē reģistrētas šodien.

Darbu «Lido» valdē turpina Nora Masteiko un Solvita Treilande.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā «Lido» apgrozījums pieauga par 1,8% un sasniedza 33,759 miljonus eiro, kā arī kompānija guva peļņu 1,237 miljonu eiro apmērā pretstatā 888 957 eiro zaudējumiem 2014.gadā, liecina «Firmas.lv» dati. Savukārt «Lido» koncerna apgrozījums 2015.gadā bija 38,227 miljoni eiro, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2014.gadā, bet grupas peļņa bija 1,877 miljoni eiro pretstatā 949 755 eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

«Lido» grupā ietilpst 12 ēdināšanas vietas un trīs veikali Rīgā, trīs bistro Tallinā, divi restorāni «Ķirsons» un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, kā arī konditoreja Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 992 427,7 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem «Lido» padomes priekšsēdētāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu