«Eurostat»: Latvijā februārī bijis ceturtais mazākais mazumtirdzniecības kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 1,2%, kas ir ceturtais mazākais kāpums no Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejami dati, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» publiskotā informācija.

Mazāks mazumtirdzniecības pieaugums februārī salīdzinājumā ar pagājušā gada otro mēnesi reģistrēts Austrijā (+0,2%), Portugālē (+0,5%) un Ungārijā (+1,1%). Igaunijā - tāpat kā Vācijā - mazumtirdzniecība palielinājās par 1,6%.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums februārī gada izteiksmē bijis Slovēnijā (+16,8%), Luksemburgā (+12,9%), Lietuvā (+7,6%), Rumānijā (+7,5%), Rumānijā (+6,2%), Slovākijā (+5,7%) un Bulgārijā (+4%).

Kopumā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums februārī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn reģistrēts 19 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, Spānijā mazumtirdzniecība saglabājās iepriekšējā gada līmenī, bet kritums reģistrēts Beļģijā (-3,2%), Maltā (-0,9%) un Dānijā (-0,2%).

Visās ES valstīs kopumā mazumtirdzniecības apgrozījums februārī, salīdzinot ar 2016.gada otro mēnesi, palielinājās par 2,2%, bet eirozonā - par 1,8%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms februārī pieauga par 0,7% gan ES, eirozonā.

Mēneša izteiksmē februārī mazumtirdzniecības apjoms pieauga 12 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet 11 valstīs reģistrēts kritums.

Lielākais mazumtirdzniecības kritums februārī salīdzinājumā ar janvāri bijis Maltā (-0,8%), Latvijā (-0,7%), Beļģijā (-0,6%), Igaunijā un Dānijā (abās valstīs -0,5%), kā arī Lietuvā (-0,4%).

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums februārī salīdzinājumā ar janvāri reģistrēts Portugālē (+3,1%), Horvātijā (+2,8%) un Slovēnijā (+2,3%).

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu