Konkursā «Latvijas Būvniecības gada balva 2016» saņemti 88 pieteikumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/Latvijas Būvniecība

Konkursā «Latvijas Būvniecības gada balva 2016» saņemti 88 pieteikumi, pārstāvot visdažādāko būvju tipoloģiju un aptverot visu Latviju, kā arī Zviedriju, Igauniju un Krieviju, kur Latvijas pilsoņi piedalījušies objektu tapšanā, informēja konkursa organizatori.

Konkursam «Latvijas Būvniecības gada balva 2016» ir pieteiktas skolas un baznīcas, poligona infrastruktūra un pirts, betona un koka tilti, lielas sabiedriskas ēkas un privātmājas, daudzdzīvokļu ēkas un infrastruktūras risinājumi, sporta halles un cietums, lidostas terminālis un bērnudārzs, koka ēkas un publiskās ārtelpas objekti, ražotnes un muzeju ēkas, pils un slimnīca.

Konkursam pieteiktie ir objekti no Latvijas - Rīgas, Rīgas reģiona, Mārupes, Embūtes, Kuldīgas, Bauskas, Ķekavas, Kocēnu novada, Jūrmalas, Jelgavas un Jelgavas apkaimes, Ādažiem, Olaines, Nīcas, Dundagas, Madonas novada, Turaidas, Tadenavas, Tukuma, Ventspils, Alūksnes, Kazdangas, Ludzas, kā arī Latvijas pilsoņu būvēti vai pasūtīti objekti Zviedrijā, Igaunijā, Krievijā.

Vairāki no pieteiktajiem objektiem ir unikāli ne vien Baltijas, bet arī Eiropas kontekstā. Piemēram, Ventspils strūklaka «Fregate «Valzivs«» ir modernākā strūklaka Eiropā, fizisko aktivitāšu laukums pie Rīgas 84.vidusskolas Lielvārdes ielā ir lielākais Baltijā, modernākās ražotnes no koka konstrukcijām Baltijā ir uzbūvējis «Latvijas Finieris», daudzviet Latvijā ir tapušas zema energopatēriņa sporta halles.

Ikgadējo būvniecības konkursu «Latvijas Būvniecības gada balva» organizē nozares nevalstiskās organizācijas sadarbībā ar valsts institūcijām. Gala ceremonija paredzēta 2017.gada 6.martā.

Konkursa organizatori ir Gunita Jansone, Agrita Lūse, biedrība «BDCC», Rīgas domes Īpašuma departaments, biedrība «Zaļās mājas», Latvijas Restauratoru biedrība un Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka patlaban norisinās arī skate «Gada labākā būve Latvijā 2016», kuru organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 13 nozares profesionālajām organizācijām. Šīs skates otrajai kārtai žūrija ir izvirzījusi 28 objektus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu