Kučinskis: «airBaltic» stratēģisko investoru ceram atrast nākamgad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aviokompānijas «airBaltic» stratēģisko investoru valdība cer atrast nākamgad, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Šodien valdība aiz slēgtām durvīm skatīja jautājumu par «airBaltic» stratēģiskā investora piesaistes procesu. «airBaltic» vadītājs Martins Gauss pēc valdības sēdes žurnālistus informēja, ka viņš prezentējis Ministru kabinetam plānu, kādā veidā plānots aviokompānijai piesaistīt stratēģisko investoru.

Gauss uzsvēra, ka «airBaltic» ir daudz labākā situācijā nekā iepriekš, tāpēc vajadzētu būt novērojamai investoru interesei par aviokompānijas daļām. Plašākus komentārus Gauss atteicās sniegt.

Savukārt Kučinskis stāstīja, ka valdība pieturēsies pie plāna atrast «airBaltic» stratēģisko investoru un to plānots izdarīt jau nākamgad. «Galvenais to nedarīt stihiski, bet pārdomāti,» piebilda premjers.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) pēc valdības sēdes žurnālistiem stāstīja, ka «airBaltic» līdz šā gada decembrim jānoslēdz līgums ar konsultantu par stratēģiskā investora piesaisti.

Augulis informēja, ka patlaban darba grupa strādā pie jautājuma par konsultanta piesaisti, kas sniegs ieteikumus aviokompānijas stratēģiskā investora piesaistes procesā. Minētais konsultants tiks meklēts līdz šā gada decembrim.

Pēc satiksmes ministra teiktā, piesaistītajam konsultantam būs jāizvērtē valstij izdevīgākais stratēģiskā investora piedāvājums.

Augulis arī piebilda, ka līgums ar esošo «airBaltic» akcionāru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu paredz, ka stratēģiskā investora piesaistes rezultātā, arī Montāgam-Girsam, nāksies pārdot savas akcijas aviokompānijā. Ministrs nekomentēja, cik daudz daļu aviokompānijā «airBaltic» pēc stratēģiskā investora piesaistes saglabās valsts.

Augulis pauda pārliecību, ka sagaidāma investoru interese par aviokompānijas daļu iegādi, tomēr viņš atturējās minēt, cik aptuveni stratēģisko investoru varētu paust gatavību iegādāties «airBaltic» akcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu