«airBaltic» ieņēmumi pērn samazinājušies par € 11 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pērn par 11 miljoniem eiro jeb 4% samazinājušies nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» ieņēmumi no saimnieciskās darbībās, šodien informēja «airBaltic» vadītājs Martins Gauss.

2015.gadā «airBaltic» saimnieciskās darbības ieņēmumi bijuši 285 miljoni eiro, savukārt 2014.gadā uzņēmuma ieņēmumi bija 296 miljoni eiro.

Kā aģentūrai LETA skaidroja «airBaltic» viceprezidents Jānis Vanags, uzņēmumu datubāzēs norādītais uzņēmuma 2014.gada apgrozījums 254 miljonu eiro apmērā ir ieņēmumi tikai no pasažieru pārvadājumiem. No visas saimnieciskās darbības, tostarp no lidmašīnu nomas, čarterlidojumiem un kravu pārvadājumiem, «airBaltic» ieņēmumi 2014.gadā bija 296 miljoni eiro, bet pērn - 285 miljoni eiro.

Gauss arī informēja, ka pērn pārvadāti 2,6 miljoni pasažieru. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2014.gadā «airBaltic» pārvadāja 2,8 miljonus pasažieru.

Kā ziņots, lidsabiedrības tīrā peļņa pērn bija 19,5 miljoni eiro, kas ir par 9,8 miljoniem eiro jeb 82% vairāk nekā 2014.gadā. 2014.gadā uzņēmuma peļņa bija 10,7 miljoni eiro.

Pērn «airBaltic» veicis 43 000 lidojumus, pārvadājis 2,6 miljonus pasažieru, vidējais vietu piepildījums lidmašīnās bijis 71% un vidējie ienākumi no viena pasažiera bijuši 94,2 eiro.

Aviokompānijas punktualitāte jeb reisu ierašanās pēc grafika pērn bijusi 94,4%, kas aviācijas industrijas tirgus izpētes un analīzes izdevuma «OAG Aviation Solutions» (OAG) veidotajā 2015.gada punktualitātes reitingā ļāva jau otro gadu pēc kārtas ieņemt pirmo vietu.

Kā ziņots, «airBaltic» vairāk nekā 19 miljonu eiro peļņa tiks izmantota iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Viņš skaidroja, ka šī peļņa nekādā veidā neattiecas uz Vācijas investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, jo viņš par akcionāru kļuvis tikai šī gada maija sākumā, bet peļņa attiecas uz pagājušo gadu.

Tāpat Ozoliņš norādīja, ka peļņas apmērs neietekmēs jauno «Bombardier» lidmašīnu pirkumu, jo šajā darījumā paredzēts izmantot investētos līdzekļus.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsvēra, ka «airBaltic» 2015.gada peļņas radītāji vērtējami kā ļoti labi.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju, bet Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam ar viņam pilnībā piederošo SIA «Aircraft Leasing 1» pieder aptuveni 20%. «airBaltic» flotē ir 24 lidmašīnas: 12 «Boeing 737» un 12 «Bombardier Q400 NextGen».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu