"Inspiration Riga" veicinās tūrisma attīstību Rīgā un Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmā Latvijā izveidotā nevalstiskā mārketinga un tūrisma veicināšanas organizācija "Inspiration Riga" plāno veicināt un paplašināt tūrisma attīstību gan Rīgā, gan visā Latvijā, trešdien žurnālistiem apliecināja "Inspiration Riga" direktore Gundega Zeltiņa.

Jaunās organizācijas "Inspiration Riga", kas tulkojumā nozīmē "Iedvesmas Rīga", darbības mērķis ir iepazīstināt starptautisko tūrisma tirgu ar Rīgu kā lielisku starptautisku konferenču un kongresu norises vietu un populāru tūrisma galamērķi, kas ir atraktīva, dinamiska, tradīcijām bagāta un mūsdienīga pilsēta. "Apvienojoties šādā organizācijā, ir iespēja apvienot un efektīvāk izmantot privātā un valsts sektora resursus tūrisma mārketinga jomā. Tāpat esam apvienojušies, lai taupītu arī paši savus līdzekļus, kurus tālāk varētu izmantot Rīgas popularizēšanai," sacīja Zeltiņa. Pašlaik organizācijas budžets ir 35 tūkstoši latu, kas, pēc Zeltiņas sacītā, pakāpeniski tiks papildināts ar jaunām biedru naudām un citām investīcijām. "Inspiration Riga" šogad plāno īstenot Rīgas un Latvijas prezentācijas tūrisma uzņēmumiem un sadarbības partneriem Somijā, Zviedrijā un Vācijā. Savukārt sadarbībā ar Latvijas Tūrisma attīstības aģentūru šogad ir plānota līdzdalība starptautiskos tūrisma gadatirgos Berlīnē, Ženēvā un Londonā. "Vienas no pirmajām mūsu mārketinga aktivitātēm būs brošūru un interneta mājaslapas izveidošana par Rīgu kā ceļojumu un konferenču galamērķi. Kā arī 2002.gada laikā plānojam izstrādāt ilgtermiņa stratēģiju Latvijas un Rīgas tūrisma produktu mārketingam," sacīja ceļojumu biroja "Via Riga" pārstāvis Pauls Gusts. Nākotnē plānots, ka organizācija sadarbosies arī ar valsts un pašvaldības institūcijām. Ideja par šādu organizāciju radusies pērnā gada sākumā, jo daudzās pilsētās jau sen eksistē un veiksmīgi darbojas līdzīgas organizācijas. Nevalstiskā organizācija "Inspiration Riga" reģistrēta 2002.gada 31.janvārī, tajā apvienojušies 14 Latvijas tūrisma uzņēmumi - tūrisma firmas "Baltic Travel Grup", "Latvia Tours", "Via Rīga", viesnīcas "Grand Palace Hotel", "Reval Hotel Latvia", "Radisson SAS Daugava Hotel", aviokompānija "airBaltic", kā arī citas kompānijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu